Secretarul de Stat american, John Kery, ameninta Rusia si China ca ar putea exista "consecinte" din cauza deciziei de a nu-l aresta pe fostul consultant NSA Edward Snowden, citat de Mediafax.

Statele Unite avertizeaza Rusia si China ca ar putea exista "consecinte" in cazul Snowden.

"Edward Snowden este un tradator si trebuie adus in fata justitiei", a declarat Kerry, citat de AFP.

Avionul care urma sa il transporte pe Snowden de la Moscova in Cuba a decolat in urma cu scurt timp, dar nimeni nu l-a observat la bord pe fostul consultant al NSA.

Statele Unite au exprimat dezamagirea ca autoritatile din Hong Kong nu l-au arestat pe fostul consultant NSA Edward Snowden.

"Demersurile pentru extradarea domnului Snowden din Hong Kong au fost facute inainte ca acesta sa paraseasca acest teritoriu", a declarat un purtator de cuvant al Departamentului american al Justitiei.

Edward Snowden, fostul consultant IT care a dezvaluit informatii despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a parasit Hong Kong-ul duminica dimineata, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinatia Moscova. Snowden, in varsta de 29 de ani, fugise in Hong Kong in mai, dupa ce a dezvaluit existenta a doua programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, incepand din 2006, iar celalalt, Prism, vizand retele de socializare.

Snowden a fost inculpat vineri, in Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justitia americana a cerut autoritatilor din Hong Kong sa il aresteze.

Potrivit site-ului WikiLeaks, Snowden solicita azil politic in Ecuador.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
R. Pascu, Consultant în Turism: Mașina turismului s-a oprit direct în zid, brusc
Setari Cookie-uri