Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation - IeSF) va desfasura Campionatului Mondial de Sport Electronic din acest an in premiera la Bucuresti, dupa ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc in Coreea de Sud.
Evenimentul, organizat impreuna cu Liga Gamerilor Profesionisti (Professional Gamers League – PGL), va avea loc intre 31 octombrie si 4 noiembrie 2013, la Sala Polivalenta, fiind al doilea eveniment sportiv de gaming important din aceasta toamna, disputat in Romania.

PGL organizeaza de asemenea in toamna acestui an evenimentul DreamHack intre 14-15 septembrie, aflat la cea de-a doua editie, dupa ce anul trecut s-a dovedit un succes pentru organizatori.

Potrivit organizatorilor, cele doua evenimente necesita investitii totale de circa 1 milion de euro, peste 75% din valoare fiind destinata Campionatului Mondial de Sport Electronic.

Liga Gamerilor Profesionisti a fost infiintata in 2002 cu scopul de a sustine si promova dezvoltarea sportului electronic. Romania este membra a Federatiei Internationale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu sustinerea ligii, reprezentantii tarii noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasand Romania an de an intre primele trei din lume, in clasamentele pe natiuni (ie-sf.com).

Silviu Stroie, presedintele Ligii Gamerilor Profesionisti (PGL) si proprietarul ComputerGames.ro, cel mai mare site de gaming din Romania este membru in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic.

Pozitia de presedinte al Comisiei Internationale de Arbitri din cadrul Federatiei, pe care acesta a obtinut-o la finalul anului trecut, vine ca o confirmare a eforturilor sale si ale ligii, de formare si educare a pietei de gaming din Romania, din ultimii 10 ani.

“Faptul ca votarea mea in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic este urmata de numirea Romaniei ca tara gazda a Campionatului Mondial de Sport Electronic nu face decat sa confirme inca o data munca depusa ani de-a randul. Vom continua sa dezvoltam acest domeniu, sa crestem comunitatea de gaming si sa aducem sportul electronic pe aceeasi pozitie cu alte discipline sportive din Romania”, a spus Silviu Stroie.

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de tari. Competitia masculina are doua discipline – League of Legends, dotat cu premii in valoare de 27.000 de dolari, si Alliance of Variant Arms (A.V.A.), care ofera premii de 18.000 de dolari, iar in competitia feminina vor exista doua discipline – StarCraft 2 si Tekken Tag Tournament 2.

Totodata, in cadrul campionatului va avea loc Adunarea Generala a Federatiei, unde se va vota aderarea noilor membri, precum si un congres international la care se vor intalni cele mai mari companii din industrie, cu prezenta globala, pentru a discuta despre dezvoltarea actuala si viitoare a sportului electronic, la nivel mondial.

Pretul mediu la cele doua evenimente pe care PGL le pregateste pentru aceasta vara va fi de circa 10 euro pentru spectatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri