DreamHack este pentru cei mai mari fani ai jocurilor pe calculator un vis frumos, o oportunitate uriasa care le ofera posibilitatea sa isi testeze adevaratele limite intr-o competitie cu premii de zeci de mii de dolari, iar Romania a devenit deja unul dintre cele mai fierbinti puncte de pe harta mondiala a sportului electronic.

Daca in urma cu cativa ani ideea organizarii unui eveniment de profil era inimaginabila, astazi sute de profesionisti din toata lumea si mii, chiar zeci de mii de spectatori iau parte la una dintre cele mai ample competitii de profil, iar acest lucru se datoreaza unei munci titanice pe care o conduce Silviu Stroie, presedintele Professional Gamers League (PGL) si directorul general ComputerGames, alaturi de echipa sa timp de mai bine de zece ani.

Asa cum insusi descrie drumul spre succes, Silviu Stroie recunoaste ca fara seriozitate si pasiune nu ar fi reusit sa ajunga aici.

“In organizarea unor astfel de evenimente se investesc sute de mii de euro, iar noi in momentul de fata gazduim doua evenimente foarte importante la nivel global. Anul trecut, de exemplu, am investit circa un milion de euro, suma necesara in special achizitiei de echipamente, iar pentru anul acest estimam investitii la circa jumatate din valoarea de anul trecut. Nu ne-am imaginat in urma cu cativa ani ca vom ajunge aici, dar sunt convins ca putem si mai mult. Au fost saptamani nebune, epuizante, ore nedormite, am pierdut chiar notiunea timpului in incercarea de a pune in scena o astfel de desfasurare. Si suntem multumiti de rezultat. Sala a fost plina inca de la deschidere. Vorbim de mii de pasionati ai jocurilor pe calculator, ai sportului electronic si de prezenta celor mai importanti gameri la nivel global”, a declarat pentru wall-street.roSilviu Stroie (foto stanga), organizatorul evenimentului.

Presedintele PGL a mai precizat ca anul acest s-au produs o serie de schimbari fata de precedentele editii desfasurate la Bucuresti.

“In primul rand am decis organizarea DreamHack in primavara, ceea ce separa intr-un fel aglomerarea celor doua evenimente de la finalul anului, iar in al doilea rand am decis ca principalul joc sa fie Dota 2, in locul League of Legends, iar pana acum feedback-ul primit a fost unul foarte bun. Romania este o tara foarte dezvoltata pe acest segment. Avem infrastructura de calcul, avem tineri pasionati si talentati, este o tara in care s-ar putea face performante, iar interesul aratat pana acum an de an ne incurajeaza sa mergem si mai departe si sa testam cu adevarat o organizare de proportii”, a aratat Silviu Stroie.

2015, anul in care competitiile s-ar putea muta pe un stadion

In opinia organizatorului evenimentului DreamHack de weekendul trecut, spatiul Salii Polivalente a devenit neincapator pentru miile de pasionati ai jocurilor pe calculator, astfel ca Silviu Stroie si-a propus sa mute aceasta competitie de anul viitor pe un stadion de fotbal.

“Discutam cu autoritatile din Cluj pentru a organiza un eveniment similar in toamna anului viitor. Sunt discutii avansate. Acestia isi doresc sa semneze cat mai repede un parteneriat cu noi, insa ar fi o problema din punct de vedere organizatoric si financiar. Sunt sigur ca putem umple un stadion cu o astfel de competitie, dar nu stim daca vom putea beneficia de tot echipamentul necesar pentru punerea in scena a unui astfel de eveniment. Romexpo pentru noi nu este o optiune, din pacate. La Cluj exista o deschidere extraordinara venita din partea autoritatilor, ceea ce ne incurajeaza si mai mult sa mutam evenimentul in capitala Transilvaniei”, a spus Silviu Stroie.

Intrebat de wall-street.ro de ce investitii ar fi nevoie pentru a pune in scena un astfel de eveniment, reprezentantul PGL a precizat ca este foarte greu sa faca o estimare intrucat volumul necesar organizarii va fi net mai mare decat in prezent.

“In momentul in care vom merge la cluj cu o desfasurare asa mare totul va scala foarte mult. Putem sa inchiriem un ecran de 400 mp pentru a fi proiectate meciurile. Clujul este un oras in care toti vorbesc aceeasi limba (autoritati/universitati). Autoritatile isi dau mana si lucreaza impreuna. Avem nevoie de o saptamana/doua pentru a primi feedback-ul evenimentului organizat la finalul lunii aprilie. Targetul nostru este sa ajungem pe un stadion cat mai repede. Romania are numarul de jucatori si oameni care sa vina sa se uite la un astfel de eveniment”, a declarat Stroie.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro in toamna anului trecut, Silviu Stroie mentiona ca si-ar dori sa vada un astfel de eveniment desfasurat pe un stadion de fotbal.

“Cu sprijinul autoritatilor si dupa 12 ani de experienta in organizarea de evenimente sportive ne propunem sa ducem acest eveniment la o noua dimensiune. Planul nostru este ca in urmatorii trei ani este sa umplem un stadion. Am incercat sa contactam autoritati din marile orase ale tarii si cautam in special locatii care sa aiba acces la un aeroport international. Posibilitati exista in acest moment la Cluj si Iasi”, spunea in toamna anului trecut managerul ComputerGames.

Silviu Stroie merge mai departe si spune ca isi doreste ca in cel mult cinci ani de acum incolo competitiile sportive de gaming desfasurate in Romania sa se poata desfasura chiar si pe Arena Nationala, un stadion cu o capacitate de peste 50.000 de locuri.

De 10 ori mai multi oameni necesari pentru organizare

Daca anul acesta de organizarea DreamHack s-au ocupat 12 persoane, pentru un eveniment pe o arena sportiva ar fi nevoie de 10 ori mai multi oameni, sustin organizatorii.

“Pentru DreamHack Bucuresti au lucrat in utlimele luni 12 persoane, insa numarul acestora ar putea depasi usor 100 daca vom merge pe un stadion”.

DreamHack este unul dintre cele mai mari evenimente dedicate sportului electronic cu o traditie de peste 20 de ani, iar eforturile Professional Gamers League de a aduce si in Romania un astfel de eveniment s-au concretizat in urma cu circa trei ani de zile. De atunci si pana acum notorietatea evenimentului a crescut, astfel ca in prezent sute de concurenti din toate colturile lumii si zeci de mii de pasionati ai sportului electronic participa in cele doua zile de organizare pentru a face cunostinta cu cei mai buni si bine platiti gameri din lumea intreaga.

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea IT & C »



    Setari Cookie-uri