Profitul net al Sony a fost de 35 milioane de dolari in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, fata de o pierdere de aproximativ 260 milioane de dolari in perioada corespunzatoare din 2012, potrivit unui comunicat transmis joi de grup.

Sony si-a majorat cu 5,3% prognoza privind veniturile pentru anul fiscal 2013-2014, anticipand noi efecte pozitive datorate deprecierii yenului, insa a redus estimarile referitor la vanzarile de televizoare si camere digitale, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Compania va lansa in acest an consola de jocuri video PlayStation 4, sperand la cresterea profitabilitatii in contextul concurentei dure de pe pietele televizoarelor, smartphone-urilor si tabletelor.

Actiunile Sony au urcat joi la Tokyo cu 1,7% si s-au dublat ca valoare de la inceputul acestui an.

Citeste si:

Fondul de investitii Third Point LLC, care controleaza apoximativ 6,9% din actiunile Sony, cere companiei sa vanda pana la 20% din activele in domeniul de entertainment intr-o oferta publica initiala, pentru a imbunatati performantele companiei si pentru a atrage finantare in vederea revigorarii afacerilor cu electronice.

Conducerea Sony a obiectat fata de propunerea Third Point LLC si ar putea respinge planul in scurt timp, potrivit informatiilor aparute in presa japoneza.