Casa de avocatura Bulboaca si Asociatii a fost desemnata consultant juridic pentru Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) in procesul de vanzare a actiunilor detinute de stat la Romtelecom, a anuntat institutia, conform Mediafax.

"MSI a incheiat etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru finalizarea privatizarii Romtelecom. Oferta declarata castigatoare a fost cea depusa de societatea «Bulboaca si Asociatii». Urmatoarea etapa va consta in semnarea contractului-cadru dintre MSI si firma de avocatura la o data ce va fi stabilita ulterior", potrivit unui comunicat al institutiei.

Valoarea ofertei castigatoare nu a fost data publicitatii.

Prin anuntul de participare, MSI a estimat valoarea contractului intre 128.000 si 500.000 lei (fara TVA) in urmatoarele 24 luni.
La licitatie au mai depus oferte casele de avocatura David si Baias, Borza si Asociatii, Salans FMC SNR Denton Europe - Tudor si Asociatii si Bostina si Asociatii.

Potrivit caietului de sarcini, castigatorul licitatiei va acorda asistenta juridica pentru MSI in procesul de elaborare a actelor normative necesare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat si va analiza si elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul financiar selectat de minister.

Citeste si:
Investitorii de pe Bursa cer din nou desecretizarea contractului de...
Investitorii de pe Bursa cer...

"De asemenea, ofertantul castigator va redacta si furniza catre MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, precum si cu privire la orice alte actiuni a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare si care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia", scrie in caietul de sarcini.

La finele lunii iulie, MSI a anuntat ca statul va angaja un consultant financiar specializat pentru a vinde intreaga participatie minoritara pe care o mai detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social.

Statul a mai incercat sa privatizeze Romtelecom si in 2005 si in 2008, dar ambele initiative au esuat.

Pachetul majoritar de actiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine 54,01% din capital din anul 2001.

Citeste si:
Privatizarea Romtelecom: 5 case de avocatura au depus oferte
Privatizarea Romtelecom: 5...

OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni pentru 675 milioane de dolari. Grupul elen a devenit actionar majoritar la operatorul roman in 2003, sporindu-si participatia la 54,01% din capital, contra sumei de 273 milioane de dolari.

Datele ministerului privind situatia financiara a Romtelecom in ultimii trei ani releva ca in 2010 a fost inregistrata o pierdere de 232,02 milioane de lei la o cifra de afaceri de 3,02 miliarde de lei.

In 2011, pierderea companiei a urcat la la 884,64 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de lei, in timp ce in 2012 a fost inregistrat un profit de 312,63 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,73 miliarde de lei.

Principalii concurenti ai companiei sunt RCS&RDS si UPC Romania.

Citeste si:
Legislatia francizelor a trecut de majorat. Ce schimbari sunt necesare
Legislatia privind francizele...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Privatizarea Romtelecom: Mai e o luna pana la momentul ZERO
Setari Cookie-uri