Ofertele au fost deschise vineri, la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

Valoarea contractului a fost estimata de MSI intre 128.000 si 500.000 lei (fara TVA) in urmatoarele 24 luni.

Potrivit caietului de sarcini, castigatorul licitatiei va acorda asistenta juridica pentru MSI in procesul de elaborare a actelor normative necesare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat, reprezentand 45,99% din capital, si va analiza si elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul financiar selectat de minister.

"De asemenea, ofertantul castigator va redacta si furniza catre MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, precum si cu privire la orice alte actiuni a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare si care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia", se spune in caietul de sarcini.

Legislatia privind francizele...
Citeste si: Legislatia francizelor a trecut de majorat. Ce schimbari sunt necesare

La finele lunii iulie, MSI a anuntat ca statul va angaja un consultant financiar specializat pentru a vinde intreaga participatie minoritara pe care o mai detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social.

Optiunea principala a Guvernului este ca actiunile sa fie vandute prin listare la Bursa de Valori Bucuresti, dar asteapta si opinia consultantului care urmeaza sa fie angajat selectat, astfel incat profitul statului din aceasta operatiune sa fie cat mai mare.

O hotarare adoptata de Guvern in luna iulie prevede selectarea de catre minister a unui consultant specializat, respectiv o banca de investitii sau un consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, in vederea finalizarii privatizarii Romtelecom.

"Finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, in anul 2012, a inregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifra de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodata, prin acordurile stand-by de tip preventiv incheiate cu FMI, privatizarea intra in categoria masurilor elaborate prin reformele structurale menite sa asigure cresterea economica, considerandu-se ca o incredere sporita in randul investitorilor, cuplata cu privatizarile planificate in cadrul programului, vor aduce noi investitii straine directe si intrari de capital bancar", se spunea intr-un comunicat transmis de MSI in luna iulie.

Avocatul Doru Bostina,...
Citeste si: Avocatul Doru Bostina, judecat pentru evaziune fiscala

Aceasta este a trei incercare de finalizare a privatizarii Romtelecom, dupa doua initiative, in 2005 si 2008, esuate.

Pachetul majoritar de actiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen OTE, care detine 54,01% din capital din anul 2001.

Datele ministerului privind situatia financiara a Romtelecom in ultimii trei ani releva ca in 2010 a fost inregistrata o pierdere de 232,02 milioane de lei la o cifra de afaceri de 3,02 miliarde de lei.

In 2011, pierderea companiei a urcat la la 884,64 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de lei, in timp ce in 2012 a fost inregistrat un profit de 312,63 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,73 miliarde de lei.

Avocatul Doru Postelnicu...
Citeste si: Avocatul Doru Postelnicu revine la Dentons dupa trei ani in BCR