„Nu exista discutii in acest moment, exista doar interes din partea mea asa cum am avut intotdeauna pentru orice fel de tranzactie care ar aduce valoare pentru ambele parti cat si pentru celelalte parti implicate (banci, furnizori, clienti, angajati etc). O astfel de tranzactie ar fi si utila avand in vedere numarul mare de magazine din piata. Si nu cred intr-o fuziune, singura varianta este o achizitie, iar interesul meu este pentru a cumpara. Dar este doar interes, nu exista discutii si nu stiu ce doresc cei de la Domo”, a afirmat Stanciu.

Declaratia acestuia vine dupa ce Ziarul Financiar a scris ca Flanco si Domo sunt in negocieri pentru o tranzactie, unirea celor doua companii urmand sa creeze un business apropiat ca venituri de cel al Altex, cel mai mare jucator pe piata locala de retail electroIT.

Flanco a avut afaceri de 137 de milioane de euro in 2012, in timp ce potrivit ZF, Domo a avut venituri de 126 milioane de euro in urma cu doi ani. Indicatorii financiari pentru Domo Retail nu sunt publicati pe site-ul Ministerului de Finante.

Pe de alta parte, Altex a avut afaceri de 254 de milioane de euro in 2012 si profit net de 2,7 milioane de euro, conform mfinante.ro

Citeste si:

Eventuala achizitie a Domo ar veni dupa mai multi ani in care retailerul a trecut prin schimbari importante, incluzand mai multe tranzactii, cat si o restructurare. De exemplu, la inceputul anului trecut, Dragos Dinu, fostul CEO al Domo, afirma pentru Wall-Street.ro ca isi doreste ca in 2013 compania sa treaca pe profit dupa inchiderea a cateva zeci de magazine.

Veterani ai tranzactiilor

De asemenea, o tranzactie intre Flanco, reprezentat de Iulian Stanciu, si Domo ar insemna unirea a doi giganti care sunt veterani pe piata de fuziuni si achizitii.

Iulian Stanciu a fost implicat in tranzactii atat cu eMag, cel mai mare jucator din retailul electroIT online, cat si cu Flanco, in timp ce Domo a trecut prin patru schimbari de actionariat in ultimii sapte ani.

Astfel, daca in urma cu un an compania era detinuta cu 99,99% din actiuni de fondul de investitii Domtech din Liechtenstein, in prezent acelasi pachet este controlat de catre Avarike Limited din Cipru. Restul de 0.000023% este detinut de K and K Electronics EAD din Bulgaria, compania care detine si reteaua de magazine Tehnomarket, conform celor mai recente date de la Registrul Comertului.