Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) a primit doua oferte pentru furnizarea unui sistem informatic destinat managementului realizarii proiectelor finantate din fonduri europene, contractul fiind estimat la 167,3 milioane de lei (37,3 milioane de euro.

Ofertele au fost depuse de consortiile formate din Romtelecom, Bull Romania, Expert One Research, Deloitte Audit si Insoft Development & Consulting, respectiv Siveco Romania, Arbeitsmarktservice Betriebs Romania, Stefadina Comserv SRL Bucuresti, Syneqva SRL Iasi, Soft Business Union SRL Bucuresti si Easy Media SRL Bucuresti, scrie Mediafax.

"Obiectivul general al proiectului il constituie consolidarea sistemului de management, monitorizare, control si evaluare a implementarii Programului Operational Sectorial de Mediu pentru orizontul 2014 - 2020. (...) Pentru a indeplini aceste obiective se face achizitionarea unei solutii care sa contina instrumente de management formata din servicii si consultanta pentru managementul implementarii proiectelor precum si proiectarea, testarea, punerea intiune, suportul si instruirea utilizatorilor aferente unui sistem informatic dedicat managementului implementarii proiectelor finantate din Programul Operational Sectorial Mediu", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Potrivit documentului, solutiile si sistemul achizitionat vor acoperi intr-un mod eficient din punct de vedere tehnico-economic toate fazele proceselor de implementare a proiectelor finantate din cadrul POS-Mediu (inclusiv automatizarea proceselor si fluxurilor interne), complementar sistemului SMIS-CSNR.

"In plus, sistemul achizitionat va trebui sa functioneze si ca integrator al sistemelor interne si externe", se mai spune in caietul de sarcini.

SMIS‐CSNR este un sistem informatic centralizat ce permite monitorizarea proiectelor finantate din fondurile structurale si de coeziune, din momentul depunerii acestora pana la rambursarea cheltuielilor catre beneficiari.

Autoritatea contractanta anticipeaza ca realizarea sistemului informatic va avea ca efect, printre altele, cresterea absorbtiei fondurilor europene prin optimizarea proceselor in toate fazele de implementare de la precontractarea si implementarea proiectelor aprobate si contractate pana la rambursarea cheltuielilor catre beneficiari.

De asemenea, sistemul informativ va acoperi deficitul de resurse umane si eficientizarea activitatii personalului si va creste capacitatea de a furniza date actuale, reale, clare si concise pentru fundamentarea deciziilor de management si identificarea, in cel mai scurt timp, a solutiilor optime pentru rezolvarea problemelor punctuale.

Proiectul va avea o durata de doi ani de la data atribuirii si va fi finantat din fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri