Miliardarul mexican Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om din lume dupa Bill Gates, isi va dezmembra imperiul telecom construit in Mexic si va vinde o parte din activele de telefonie fixa si mobila, pentru a evita ca autoritatile sa-i impuna restrictii dure pentru pozitie dominanta pe piata.

Slim are o avere de 71,5 miliarde de dolari, fiind depasit la nivel global doar de cofondatorul Microsoft Bill Gates, cu 83,4 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg. Compania America Movil, controlata de Slim, a anuntat ca intentioneaza sa vanda active pentru a ajunge la o cota de piata mai mica de 50%, astfel incat sa nu fie clasificata drept companie dominanta pe piata, potrivit Financial Times.

In lipsa acestei masuri, imperiul lui Slim era in pericol de a fi obligat de autoritati sa puna infrastructura telecom gratuit la dispozitia rivalilor. Compania de telefonie fixa a miliardarului, Telmex controleaza circa 80% din piata de profil din Mexic, iar compania de telefonie mobila Telcel detine aproximativ 70% din piata de telefonie mobila.

De asemenea, America Movil va separa infrastructura telecom, inclusiv turnurile de transmisie, va fi separata de Telcel si va deveni disponibila si pentru alte companii. Planul trebuie aprobat de autoritatea telecom din Mexic, scrie Mediafax.

America Movil nu a precizat ce anume intentioneaza sa vanda, sau cui. Compania a informat ca "anumite active" vor fi vandute "unui operator nou si independent de America Movil, cu experienta pe piata telecom si cu resurse economice si tehnice". Analistii se asteapta ca America Movil sa renunte la operatiuni din zone cu profitabilitate redusa, in loc sa vanda actiuni la companii.

Citeste si:
Cum s-au descurcat cei mai bogati oameni din lume in 2013: cine a...
Cum s-au descurcat cei mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ei sunt miliardarii lumii: vezi pe ce averi stau cei mai bogati oameni