Ce vrea mediul de afaceri de la furnizorii de software, in 2015

In anul 2015 furnizorii de software vor trebui sa faca eforturi mult mai mari pentru a conserva valoarea pietei de software in conditiile in care companiile, fortate de mediul concurential si contextul fiscal, incearca sa faca mult mai multe, dar cu bani mai putini.

Aceasta este concluzia unei analize realizate de Wizrom Software, pe baza activitatilor si a cererilor celor peste 3.800 de clienti, care a relevat, pe de alta parte, o noua tendinta in domeniul software si servicii. „Pentru a face fata contextului de business dinamic si presiunii pe marja de profit, companiile au inceput sa adopte pe scara larga solutii de automatizare si integrare de procese. Pe locul doi se situeaza adoptarea de solutii de eficientizare si optimizare inteligenta a proceselor de business”, a declarat Adrian Bodomoiu (foto), director general Wizrom Software, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii ERP din Romania.

Automatizarea si integrarea proceselor, prioritatile pentru anul 2015

Peste doua treimi din clientii companiei au pus in varful listei de prioritati pentru 2015 automatizarea si integrarea proceselor. Pe locul doi, ca prioritate, se situeaza solutiile de eficientizare si optimizare, urmate de externalizarea proceselor pe activitatile non-core.

„Este vorba de tendinta de a se concentra pe rezultate pe domeniul principal de activitate, toate celelalte activitati si procese colaterale fiind externalizate catre furnizori specializati. Vorbim aici de externalizarea operatiunilor de HR, IT, contabilitate sau transport”, a explicat Adrian Bodomoiu. O alta prioritate, deocamdata pe locul 4 pentru mediul de business, o reprezinta solutiile de planificare si bugetare, care permit lucrul pe scenarii de situatii de tip „what if”, deosebit de utile in cazul planificarii investitiilor in extinderea companiilor.

Citeste si:
Cum s-a văzut trecerea la work from home prin ochii integratorului IT
Continuăm să lucrăm de acasă...

Wizrom: Cererea de aplicatii de business s-a dublat in domeniile manufacturing si auto

Wizrom Software, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata solutiilor software din Romania, a inregistrat o dublare a cererii de solutii de profil din partea companiilor de manufacturing in prima jumatate a anului, pe fondul cresterii nevoii de viteza si acuratete in gestionarea comenzilor de la beneficiarii exporturilor romanesti in strainatate.

Lunga perioada de incertitudine economica ce a urmat crizei economice, marcata de stagnarea cererii interne, a generat efecte neasteptate in industrie. Obligate de stagnarea cererii interne, firmele de manufacturing s-au orientat catre export, ceea ce le-a adus nu numai supravietuirea, ci si o neasteptata prosperitate. La pachet, a venit nevoia de aplicatii software cu care sa gestioneze comenzile de la clientii din afara.

Cererea neobisnuit de mare de solutii software din partea sectorului manufacturing a generat o crestere de 5% a cifrei de afaceri a grupului Wizrom in primele sase luni ale anului, la 3,3 milioane de euro, estimarea pentru T3 fiind de asemenea optimista. „Aceasta vara a fost marcata de o activitate foarte intensa, in sensul ca pe langa contractele de mici dimensiuni, am ajuns la o rata de mai mult de un contract de anvergura pe saptamana, un record absolut pentru ultimii sase-sapte ani. In general, un proiect de anvergura implica implementarea unei combinatii de solutii de tip ERP, BI, CRM, WMS, SFA si altele, in functie de solicitarile clientilor”, a declarat Adrian Bodomoiu (foto), director general al grupului Wizrom.

Pe langa manufacturing, al doilea segment care a contribuit la cresterea grupului de companii Wizrom a fost si este domeniul auto, unde competitia dintre dealerii si service-urile auto a generat o cerere de software de gestiune a bazelor de clienti, fara precedent. Motivul este evident: aplicatiile software ajuta oamenii demarketing si vanzari, dar si pe cei din operational, sa le ofere clientilor o experienta de calitate si sa-i atraga cu programe de loializare.

Citeste si:
Wizrom a incheiat 2014 cu o crestere de 11% a cifrei de afaceri
Wizrom a incheiat 2014 cu o...

Fondata in 1992, Wizrom Software este una dintre cele mai mari companii din Romania specializate in furnizarea de solutii ERP, de eficientizare operationala (trafic si logistica), BI, CRM si multe altele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri