Aceasta fraza, legata de familie si viata personala, a devenit aproape cliseu printre executivii care renunta la pozitiile lor. Dar apoi Pichette a facut ceva neobisnuit – a continuat, oferind o explicatie amanuntita privind lupta pentru a reusi sa balanseze viata personala cu munca.

Pichette rememoreaza o vacanta in Africa alaturi de sotia sa, toamna trecuta, in care ea i-a propus sa calatoreasca cu adevarat, sa vada lumea. Initial a spus nu, subliniind cat de importanta este munca sa la Google. „Apoi ea a pus intrebarea cheie”, noteaza Pichette in memo-ul sau, postat pe Google+. „Si atunci cand va veni si timpul nostru? Vremea noastra? Vremea mea? Intrebarea a plutit mult timp in dimineata racoroasa africana”.

A inceput sa gandeasca mai profund acest aspect. Copiii lor au crescut si s-au mutat. A muncit 30 de ani consecutiv si sotia sa avea nevoie, in mod clar, de mai mult timp alaturi de el. Atunci a realizat ca a sosit vremea sa renunta.

Citeste si:

„Pana la urma, viata este minunata, dar este compusa dintr-o serie de compromisuri, in special cand vine vorba de viata personala vs cea de business. Din fericire, simt ca sunt la un punct in viata cand nu mai trebuie sa ma zbat atat de mult. Si pentru asta sunt cu adevarat indatorat. Carpe Diem”, a mai notat executivul Google.

Citeste aici intreaga scrisoare a lui Pichette.