Cei doi formeaza echipa BadRobot si sunt castigatori ai concursului international Intel RealSense App Challenge. Ei au fost premiati cu 10.000 de dolari de catre Intel. Sunt originari din Hunedoara, dar locuiesc acum in Bucuresti, respectiv in Timisoara. Ei sunt specialisti in computer vision, design de software, inteligenta artificiala si divertisment digital

Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, Drill Sergeant Simulator poate recunoaste gesturile mainii jucatorului, comenzile vocale (de tip interogativ sau imperativ), gesturile si emotiile fetei (bucurie, suparare etc).

Actiunea jocului se desfasoara intr-o cazarma, unde este cantonat avatarul jucatorului, sergentul, care are misiunea de a-si pregati trupele pentru lupta. In viitorul apropiat, spatiul virtual va cuprinde o intreaga baza militara.

Obiectivul celor doi este sa continue inovatia in domeniu si vor lucra la publicarea Drill Sergeant Simulator. De asemenea, isi doresc sa lanseze un concept de aplicare al acestor tehnologii interactive in mediul office.

Intel cumpara compania...
Citeste si: Intel cumpara compania israeliana de tehnologie Mobileye

"Este o confirmare a calitatii muncii noastre. Pasul urmator este sa publicam aceasta aplicatie in piata si sa continuam inovatia in acest sector al aplicatiilor imersive", a declarat Silviu-Tudor Serban.

La concursul Inte RealSense App Challenge au fost inscrise 7.000 de proiecte in competitia globala, reprezentand 37 de tari. Din Europa, alaturi de Romania au mai castigat doar echipe din Germania, Marea Britanie si Ucraina. Cele doua proiecte romanesti castigatoare sunt “Drill Sergeant Simulator”, si “MoodFlux”, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mainii. Ambele echipe au obtinut locul doi si premii in valoare de 10.000 de dolari fiecare.