De acest ajutor vor putea beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotarare, modelul bonului valoric, a carui culoare va fi albastru deschis in acest an. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea si seria bonului valoric se schimba prin hotarare de Guvern.

Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea „Euro 200” in anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimandu-se ca vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi si studenti, scrie Mediafax.

Programul “Euro 200” se deruleaza incepand cu anul 2004.Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus. In cei zece ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de acest program 281.349 de elevi si studenti.