RCS & RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie la nivel local, va lansa servicii de date 4G in 25 de orase din tara, pana la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps. Licenta 4G a fost preluata de la 2K Telecom, firma controlata de familia lui Sebastian Ghita.

In prima etapa a proiectului, pana la finalul lunii septembrie, clientii Digi Mobil din 12 orase vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Oradea, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Pitesti si Ploiesti, urmand ca pana la finalul anului sa isi extinda aria de acoperire in Galati, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. In acelasi timp, compania va continua sa isi dezvolte reteaua de comunicatii mobile pentru a avea acoperire 3 G si 4G la nivel national.

„Noua licenta in banda de 2600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament”, a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibila in pachetele Digi Mobil incepand cu sfarsitul lunii septembrie cand compania va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Clientii Digi Mobil vor putea naviga astfel mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, iar streaming-ul video sau incarcarea fisierelor de mari dimensiuni se vor realiza intr-un intr-un mod mult mai rapid.

Noua licenta a companiei in banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobandita in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicaii (ANCOM).

Lansarea serviciilor 4G de catre RCS & RDS vine la mai bine de un an de zile de cand Telekom (pe atunci Cosmote) Orange si Vodafone, principalii jucatori de pe piata locala de telecom, au lansat aceste servicii la nivel national.

Cosmote a anuntat inca din toamna anului 2013 disponibilitatea serviciilor de mare viteza 4G la conexiunile de date, la vremea respectiva serviciul fiind disponibil pentru locuitorii Capitalei.

In urma cu un an de zile, Orange Romania anunta deja disponibilitatea unui numar de peste 300.000 de dispozitive cu 4G active in retea, un moment in care acoperirea operatorului de telefonie la nivelul intregii tari era undeva la 50%.

Tot in urma cu un an de zile, Vodafone anunta un plan investitional de peste 50 de milioane de euro care viza atat extinderea serviciilor retelei de telefonie, dar si investitii in dezvoltarea retelei de magazine.

RCS & RDS (Digi Mobil) este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie la nivel local, pe o piata pe care concureaza cu Telekom, Orange sau Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri