Vodafone Romania, al doilea jucator pe piata locala de telefonie mobila, cu 9,1 milioane de clienti, va investi o suma „uriasa” in retea anul acesta, a declarat intr-o intalnire cu jurnalistii Ravinder Takkar, CEO al companiei.

„Baza business-ului nostru este reteaua. Acum doi ani, cand am ajuns aici, probabil am avut cel mai mare buget de investitii in retea a unui operator din Romania. Anul trecut am investit si mai mult si anul acesta vom creste din nou cifra. Investitie este similara cu cea pe care am facut-o la inceputul businessului cand Vodafone era Connex. Am crescut cu 50% numarul site-urilor de retea in ultimii doi ani si vrem sa crestem si mai mult, este o investitie uriasa”, a afirmat managerul.

Parte a celui mai mare plan de investitii din ultimii 25 de ani

Serviciul de telefonie mobila Connex a fost lansat de compania MobiFon in aprilie 2007. Connex a devenit Vodafone in 2006, dupa ce mai devreme cu un an compania MobiFon fost cumparata de grupul britanic.

In urma cu patru ani, Inaki Berroeta, CEO al Vodafone Romania la acel moment, afirma ca operatorul a investit 2,6 miliarde euro in cei 15 ani de la intrarea pe piata locala.

Investitiile masive ale Vodafone in retea au venit pe fondul crearii retelei 4G si in contextul in care intreg grupul britanic anunta in 2013 ca in urmatorii ani va desfasura cele mai mari investitii in retea din ultimii 25 de ani.

Citeste si:
Cum arata noul showroom Bentley din Bucuresti
Cum arata noul showroom...

In general, operatorii telecom de pe piata locala investesc intr-un an sume cuprinse intre 100 si 150 de milioane de euro, in jur de 90% din sume mergand catre retea. Suplimentar acestei sume, in 2014 Vodafone anunta ca va benefica in urmatorii doi ani de alte 55 de milioane de euro datorita „Spring”, un program prin care grupul isi accelera investitiile in tehnologie.

Premiera: Serviciile 3G ar putea fi oprite in cativa ani

Takkar a mai afirmat ca este posibil ca in urmatorii ani sa fie oprite serviciile 3G in contextul in care majoritatea clientilor isi cumpara servicii si telefoane 4G.

„In unele locuri s-ar putea sa oprim 3G pentru ca toata lumea este pe 4G. Este un fenomen global, cred ca asta se va intampla in cativa ani in Europa. Va fi pentru prima data cand oprim o tehnologie, pana acum am lansar continuu tehnologii. Nciodata nu am facut acest lucru”, a mai spus seful companiei de telecomunicatii.

Citeste si:
Ce inseamna promovarea bursei pentru micii investitori din piata?
Brokerii si bancherii au...

Sursa foto: Mircea Dragos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
[VIDEO] Cinci persoane au fost injunghiate intr-un mall din Manchester