Cristina Barbu, director al diviziei de productivitate la Microsoft, a spus la WS 360 ca informarea este cea mai importanta pentru a adopta solutii Cloud.

"Masurile pe care toti cei care vor sa-si mute datele in Cloud sunt legate de informare. Securitatea si confidentialitatea datelor oferite de suitele de productivitate din Cloud sunt de fapt cele mai bune si cele mai sigure si nu pot fi egalate de nicio alta infrastructura locala", a spus Cristina Barbu.

De asemenea, si unele domenii sensibile pana acum au inceput sa adopte Cloud-ul fara griji, cum ar fi domeniul bancar sau avocatura.

"Cred ca aceste profesii sunt cele mai impactate de sensibilitatea confidentialitatii datelor - domeniul medical, domeniul bancar, domeniul legal. Intr-adevar, securitatea pe care o ofera produsele de Cloud de la Microsoft se pliaza pe aceste domenii", a spus Barbu.

"Sistemul bancar are rata cea mai mare rata a parteneriatului din zona Cloud. BNR nu reglementeaza in niciun fel adoptia de Cloud in sistemul bancar, iar asta spune multe despre increderea pe care clientii o acorda serviciilor de Cloud si companiei Microsoft", a mai spus reprezentantul Microsoft.

Cloud-ul pentru IMM

IMM-urile adopta rapid solutiile de productivitate in Cloud, iar acestea sunt adaptate pentru nevoile lor. Nu mai departe de aceasta dimineata, Microsoft a anuntat Planner, un produs de management al proiectelor.

"Zona de small business si IMM este segmentul de piata cu cea mai rapida crestere in ceea ce priveste rata de adoptie Office 365. E o zona pe care o adresam cu o mare atentie, pentru ca nevoile acestora sunt diferite, sunt foarte pliate pe domeniul lor de activitate. Construim aplicatii care sa deserveasca activitatile acestor segmente de piata. II ascultam si avem un dialog cu ei in privinta informarii in zona de Cloud", a declarat Cristina Barbu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri