Pe 27 iunie va invitam la Conferinta Nationala “Construim Viitorul Digital – tineri, participare, antreprenoriat” si lansarea primului Think-Tank romanesc in domeniul digital “Digital Citizens Romania”.

Cand: 27 iunie 2016, interval orar 13:30-18:30
Unde: Impact Hub Bucuresti (Sala San Francisco, etaj 2, str. Halelor, nr. 5)
Participarea: gratuita, in limita locurilor disponibile prin completarea formularului – https://goo.gl/zxTacX.
Agenda evenimentului: Agenda_Construim Viitorul Digital_27 iunie
Pagina facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1074287215977360/

Conferinta are loc in contextul dezbaterilor nationale si europene cu privire la importanta domeniului digital in dezvoltarea societatii moderne si impactul pe care acesta il are asupra viitorului economic si social.

Evenimentul va reuni aproximativ 100 reprezentanti ai institutiilor publice de la nivel national si European, ai companiilor de IT&C, ai societatii civile, tineri antreprenori si tineri intersati de sectorul digital si beneficiaza de sprijinul unor organizatii importante in industria IT&C precum: Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor-APDETIC, Application Developers Alliance sau reteaua globala Allied for Startups.

Printre temele abordate in cadrul conferintei mentionam:
– importanta Agendei Digitale, la nivel national si European
– rolul e-guvernarii si facilitarea participarii cetatenilor
– sustinerea antreprenoriatului si inovarii in domeniul digital
– dezvoltarea competentelor digitale si pregatirea pentru piata muncii

Printre invitatii conferintei se numara:
Dl. Marius Bostan, Ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala
Dl. Victor Negrescu, Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitala 2015
Dl. Cristian Buchiu, Sef-adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania
Dna. Catriona Meehan, Director EU Policy & Government Relations - Application Developers Alliance
Dl. Lenard Koschwitz, Director European Affairs - Allied for Startups
Dna. Elisabeta Moraru, Industry Head Google Romania
Dna. Irinuca Vaduva, Manager Marketing si Comunicare ECDL Romania

De ce un Think-Tank in domeniul digital?
Evolutia tehnologiei informatiei si comunicatiilor a adus schimbari semnificative in societatea europeana: in modul in care indivizii pot sa acceseze si sa distribuie informatii, in modul in care acestia pot sa comunice unii cu altii, indiferent de distante sau in modul in care putem facilita inovarea. Alaturi de aceste schimbari, apare si nevoia de a raspunde unei provocari, si anume cea de a completa dezvoltarea rapida a tehnologiei cu politici corespunzatoare.
Securitatea cibernetica, guvernarea electronica sau alfabetizarea digitala reprezinta doar cateva aspecte abordate de Agenda Digitala, iar relevanta lor poate fi observata atat in contextul schimbarilor globale, cat si la nivel local.
In ceea ce priveste Romania, aceasta se afla pe ultimul loc pe plan european in privinta progresului economiei digitale, luand in considerare indicatori precum conectivitatea, capitalul uman, utilizarea internetului, integrarea tehnologiei digitale, serviciile publice digitale sau dezvoltarea si cercetarea.
Din toate aceste motive, noi credem ca un prim pas pentru a aduce schimbarea este acela de a porni un dialog, de a identifica principalele probleme cu care se confrunta societatea romaneasca in raport cu revolutia digitala si, nu in ultimul rand, de a identifica solutii si potentiale motoare ale schimbarii.

Conferinta Nationala “Construim Viitorul Digital – tineri, participare, antreprenoriat” face parte din proiectul “Digital Citizens Lab”, implementat de Social DOers si realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, un program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation si Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, beneficiind de sprijinul partenerilor media AGERPRES, CaleaEuropeana.ro si Wall-Street.ro.

Think Tank-ul Digital Citizens Romania este initiativa unei comunitati pasionate de domeniul digital, reprezentanti ai sectorului privat, ai societatii civile si experti in politici publice. Platforma va fi lansata in data de 27 iunie si va fi deschisa tuturor celor interesati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri