Plasamentul de obligatiuni derulat de Bittnet (BNET), prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a avut loc ca urmare a unei decizii luate de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei, in data de 28 aprilie a.c. Potrivit AGA, urmatorul pas in dezvoltarea Bittnet il reprezinta listarea emisiunii de obligatiuni pe piata AeRO a BVB, piata pe care Bittnet activeaza din aprilie 2015.

“Este foarte important de mentionat rolul partenerilor nostri de la BRK Financial Group, care ne-au generat mai multe rezultate prin aceasta operatiune chiar fata de cat ne-au promis initial”, a declarat Cristian Logofatu, chief financial officer (CFO) si cofondator al Bittnet.

Obligatiunile emise de Bittnet au o scadenta de trei ani (pana in iulie 2019) si un cupon de 9% anual, platibil trimestrial. Sumele atrase vor fi folosite in finantarea activitatii curente si in planurile de dezvoltare ale companiei.

Citeste si:

“Asa cum le-am promis actionarilor in ultimii doi ani, urmarim indeaproape marile trenduri tehnologice, astfel incat sa fim <<first moveri>>. In prezent, acest lucru inseamna ca avem un focus puternic pe cloud – am derulat deja, anul acesta, cateva proiecte de referinta de migrare in cloud - si securitate informatica. Din punct de vedere operational, pentru a marsa in aceste directii, vom continua sa investim in extinderea echipei de vanzari si in activitatile de marketing, vizand cresterea continua a acoperirii geografice. Ca dovada, am dublat anul acesta biroul de la Cluj-Napoca si am deschis, recent, un nou birou la Sibiu. Finantarea de tip obligatar, caracterizata printr-un termen mediu al orizontului de timp, este una mai potrivita pentru timeframe-ul de realizare, pe care il au planurile noastre de dezvoltare”, a subliniat Mihai Logofatu, chief executive officer (CEO) si cofondator al Bittnet.

Bittnet este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, fondata in 2007 si controlata de fratii Mihai Logofatu si Cristian Logofatu. In aprilie 2015, a devenit prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii companiei sunt fratii Logofatu (64,66%), antreprenorul Razvan Capatina (20,42%), fondul de investitii polonez Carpathia Capital (6,77%) si alti investitori privati (8,17%).