Bittnet Systems (BNET), furnizor de solutii si training IT&C, a atras de la investitori 4,5 mil. lei (1 mil. euro) prin intermediul unei oferte de obligatiuni pe cinci ani, cu dobanda anuala de 9%.

Oferta de obligatiuni a fost privata, in cadrul acesteia inregistrandu-se subscrieri din partea a 19 investitori. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 de lei, acestea avand o maturitate de cinci ani si o dobanda anuala de 9%, platibila trimestrial.

CFO-ul Bittnet, Cristian Logofatu (foto), va fi prezent la conferinta Fast Forward Business Summit. Participa gratuit la eveniment si vei invata mai multe despre finantarea prin obligatiuni pe Bursa.

Investitia atrasa va fi folosita pentru finantarea achizitiei Gecad Net, companie de integrare IT detinuta anterior de Radu Georgescu, si asigurarea capitalului de lucru a acesteia. Bittnet Systems va demara procesul de listare a emisiuni de obligatiuni pe piata ATS a Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile BNET cresteau la startul sedintei bursiere de luni cu 3,2%, pana la nivelul de 1,26 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 36 mil. lei.

Citeste si:
FintechOS, declarată compania anului de către ANIS
FintechOS, declarată compania...

Bittnet si-a imbunatatit recent structura de finantare prin rambursarea unei linii de credit si inchiderea unui plafon de finantare, reusind printr-un alt acord de finantare sa obtina un DAE de sub 3% pe an la un overdraft de tip revolving.

Linia de credit va fi folosita pentru finantarea activitatii curente si a planurilor de dezvoltare ale companiei, care a “blocat” astfel costul imprumuturilor pe termen lung la o rata a dobanzii de sub 6% pe an, considerand dobanda anuala a obligatiunilor BNET19 de 9% si creditul contractat la ProCredit purtator al unui cost anual sub 3%.

Puteti afla de la CFO-ul Bittnet, Cristian Logofatu, la Fast Forward Business Summit, cum poate un IMM sa isi reduca cat mai mult costurile de finantare si care sunt secretele emisiunilor de obligatiuni pe Bursa.

Citeste si:
IT-iștii de la Connections Consult vin cu planuri mari pe BVB:...
IT-iștii de la Connections...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri