Bittnet Systems, una dintre cele mai active companii de pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, a incheiat cu succes o noua emisiune de obligatiuni, in valoare de 4,7 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro), destinata finantarii achizitiei Elian Solutions si a investitiei in Equatorial Gaming.

Noua emisiune de obligatiuni, care va avea simbolul BNET23, va fi listata in curand pe bursa, devenind astfel a treia emisiune a Bittnet care va fi tranzactionata pe piata ATSBonds a Bursei de Valori Bucuresti, dupa BNET19 si BNET22.

Compania a atras anterior 4,1 milioane de lei in 2016 prin emisiunea de obligatiuni BNET19 si 4,6 milioane de lei in 2017 cu obligatiunile BNET22. Capitalul atras cu obligatiunea BNET22 a fost utilizat pentru achizitionarea a ceea ce era cunoscut anterior ca Gecad Net, acum cunoscut sub noul brand dendrio.

Programata initial pentru perioada 26 iunie - 13 iulie, oferta privata de obligatiuni s-a incheiat mult mai devreme, in 4 iulie, fiind si suprasubscrisa.

"In cadrul plasamentului privat au fost validate subscrieri in valoare de 4,7 milioane lei ceea ce reprezinta 47.000 obligatiuni, valoarea maxima a emisiunii BNET23, in concordanta cu Deciziei Administratorului unic si a Documentului de Oferta", se arata in comunicatul transmis Bursei.

Obligatiunile BNET23 au o valoare nominala de 100 lei, o scadenta de 5 ani, si o dobanda fixa de 9% per an, platibila trimestrial.

Subscrierile au fost realizate de catre 32 persoane fizice, 1 persoana juridica si 3 fonduri deschise de investitii.

Investitia atrasa va fi folosita pentru finantarea celor doua proiecte de investitii aprobate de actionari in AGA: Elian Solutions SRL si Equatorial Gaming SA, cat si asigurarea capitalului de lucru.

"In urma incheierii cu succes a plasamentului de obligatiuni BNET23, suntem incantati ca avansam in procesul de achizitie si integrare a companiilor ELIAN Solutions si Equatorial Marathon in familia Bittnet. Multumim, inca o data, investitorilor nostri pentru increderea acordata si asteptam cu nerabdare sa dezvoltam in continuare compania in beneficiul tuturor partilor interesate", a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.

Elian Solutions este o companie cu peste 15 ani de experienta in implementarea sistemului Enterprise Resource Planning (ERP), in timp ce Equatorial Gaming este o companie de tip ‘game-based learning’. Bittnet intentioneaza sa finalizeze ambele tranzactii in urmatoarele luni.

"Cele doua evenimente importante din aceasta saptamana: capitalizarea bursiera Bittnet ce a depasit 50 milioane de lei si incheierea cu succes a celei de-a treia emisiuni de obligatiuni corporative ne dovedesc faptul ca respectul pentru investitori imbinat cu o buna guvernanta corporativa si transparenta genereaza rezultate pozitive. Credem ca integrarea companiilor ELIAN Solutions si Equatorial Marathon in noua noastra structura de afaceri va genera numeroase sinergii si va contribui semnificativ la realizarea obiectivului nostru de a atinge 100 de milioane de lei in vanzari pana in anul 2020", a spus si Cristian Logofatu, CFO-ul Bittnet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri