Microsoft a realizat cea mai mare emisiune de obligatiuni din istoria sa: 20 de mld. dolari pentru preluarea LinkedIn

Microsoft a efectuat o emisiune de obligatiuni de 19,75 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria companiei, pentru finantarea achizitiei retelei de socializare LinkedIn, realteaza Bloomberg.

Vanzarea de obligatiuni, care a avut loc luni, este a treia ca marime efectuata in acest an de o companie americana. Investitorii au plasat comenzi in valoare de 50 de miliarde de dolari pentru obligatiunile Microsoft, iar cererea ridicata a ajutat Microsoft sa se imprumute la dobanzi mai mici fata de cele obtinute pentru o vanzare de obligatiuni de 13 miliarde de dolari, efectuata in octombrie anul trecut, conform News.ro.

Investitorii au fost tot mai interesati in ultimele luni de obligatiunile companiilor americane, in conditiile in care randamentele devin negative, ca efect al masurilor de stimulare ale bancilor centrale din Europa pana in Japonia. Microsoft a anuntat in iunie planul de a cumpara LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, tranzactie care va fi finantata in mare parte prin emiterea de obligatiuni.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri