Proiectul este dezvoltat in centrul de cercetare de la Iasi si face parte dintr-un program complex lansat de ESA, la care Enea lucreaza in parteneriat cu Airbus.

In cadrul altor programe pentru industria spatiala, Enea Romania va dezvolta atat tehnologii de realitate augmentata si VR, cat si tehnologii pentru detectarea gaurilor negre.

„Am inceput colaborarea cu Agentia Spatiala in urma cu 2 ani, cand am participat la un proiect pilot de transfer al datelor. In prezent suntem parte din mai multe programe lansate de ESA, colaboram cu o serie de parteneri consacrati in industria aerospatiala europeana si punem bazele unui centru specializat in tehnologii aerospace in Iasi”, a declarat Marius Dutu, country manager, Enea Services Romania.

Citeste si:

Solutia dezvoltata de centrul Enea din Iasi va permite compresia imaginilor obtinute de sateliti pe platformele multi-core, fara a altera calitatea imaginii. Compresia este esentiala atat pentru transmiterea rapida a imaginilor pe distante mari, cat si pentru stocarea acestora. Astfel, algoritmul de compresie va fi folosit la arhivarea imaginilor foarte mari hiperspectrale si multispectrale, fara pierderi de calitate, in conformitate cu standardul ESA CCSDS.

In prezent, Enea selecteaza ingineri pentru a participa la aceste proiecte de cercetare.