Toti utilizatorii de internet au putut sa acceseze de pe server numele domeniilor inregistrate ca apartinand din Coreea de Nord, cu terminatia "kp", scrie News.ro. Multe dintre site-uri apartin organismelor oficiale, precum Comisia pentru relatii culturale si Agentia maritima, dar si unor organizatii oficiale de presa, precum Pyongyang Broadcasting Service si Rodong Sinmun, ziarul Partidului Muncitorilor.

O alta pagina inregistrata in Coreea de Nord este cea a companiei aeriene nationale, Air Koryo. Printre altele, mai exista site-uri nord-coreene specializate in filme si bucatarie. „Acum avem o lista completa a numelor de domenii din tara si, surprinzator sau poate nesurprinzator, este foarte mic”, a declarat inginerul specializat in securitatea informatica Matt Bryant, care a descoperit eroarea de programare a serverului.

Bolggerul Martyn Williams, care se ocupa de tehnologia disponibila in Coreea de Nord, a atras atentia ca lista nu contine dezvaluiri importante in legatura cu prezenta online a tarii si a notat ca alte materiale, ce ar putea fi mai sensibile, nu pot fi accesate decat de cativa nord-coreeni privilegiati, pe versiunea de internet a statului comunist.

“Este important de notat ca acesta nu este un sistem de nume de domenii pentru intranet. Acela nu este oricum accesibil de pe internet”, a spus el.

Sursa foto: Maxim Tupikov / Shutterstock