Snap, compania mama a Snapchat, a depus in mod confidential actele pentru lansarea unei oferte publice initiale, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Snapchat a depus actele la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) inainte de alegerile prezidentiale din SUA care au avut loc saptamana trecuta, a spus una dintre persoane, conform News.ro.

Compania tinteste o evaluare de 20-25 miliarde de dolari la listarea care ar putea avea loc cel mai devreme in luna martie. Marimea sau momentul in care va avea loc listarea nu au fost inca stabilite, potrivit surselor.

Operatorul aplicatiei prin care utilizatorii isi transfera selfie-uri si filme vrea sa obtina pana la 4 miliarde de dolari, la o evaluare de 25-35 miliarde de dolari, au declarat in octombrie persoane apropiate discutiilor, iar una dintre ele a spus ca evaluarea ar putea atinge 40 de miliarde de dolari.

Aceste evaluari pot varia in timpul pregatirii unei oferte publice initiale, intrucat companiile ar putea incerca sa tempereze asteptarile investitorilor, in timp ce alte parti implicate in tranzactie pot fi interesate de un nivel mai ridicat.

Citeste si:
Ziua a doua din Retail Arena: livrari, automatizari si omnicanal
Ziua a doua de Retail Arena:...

Snapchat are peste 150 de milioane de utilizatori activi pe zi si vrea sa genereze in acest an venituri din publicitate de peste 350 de milioane de dolari, fata de doar 59 de milioane de dolari in 2015, au afirmat persoane apropiate planurilor companiei. Saptamana trecuta, compania a a adaugat un produs fizic la gama oferita clientilor, ochelari de 130 de dolari care au incorporata o camera video.

Snapchat a avut dreptul la confidentialitatea documentelor pentru listare intrucat veniturile sale sunt de sub 1 miliard de dolari. Un reprezentant al Snapchat a refuzat sa comenteze. Snapchat a selectat ca aranjori ai listarii bancile Morgan Stanley si Goldman Sachs Group.

Dupa ultima runda de finantare atrasa de Snapchat de pe piata privata, evaluarea companiei a atins 18 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca listarea sa ar fi cea mai mare efectuata de o compania de media sociala dupa ce Twitter a vandut actiuni in noiembrie 2013.

Citeste si:
Uber Eats se lanseaza in Timisoara
Uber Eats se lanseaza in...

Sursa foto: Shutterstock/tanuha2001

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Mai avem sudori? Strainii ii tenteaza cu salarii de 4 ori mai mari