Este o comparatie foarte plastica, dar din pacate reala, pentru ce a facut Guvernul astazi – votarea “Revolutiei Fiscale” care nu are decat urmari negative pentru mai multe industrii din piata, dar si pentru stabilitatea economica generala a Romaniei. Am discutat cu Alexandru Lapusan, antreprenor si angajator pentru 150 de oameni.

“In primul rand o sa vreau sa vad forma finala a ceea ce au adoptat oamenii acestia de la Guvern, pana acum a fost alba-neagra, au schimbat procentele si modul de aplicare in fiecare zi. NU stiu deci inca forma, o vedem, analizm si…”, spune Alexandru Lapusan, Zitec.

El crede ca majoritatea firmelor de IT/programare isi vor asuma diferenta de 7%, cat ar trebui sa compenseze angajatorul pentru a ramane constant salariul angajatilor, conform calculelor sale.

Suntem intr-o piata foarte concurentiala si deci riscul e foarte mare sa pierzi oamenii. Cred ca pe asta au si mizat cei din guvernare, ca vom face aceste mariri!”, spune, complet ofuscat, Lapusan.

“Actuala majoritate retrage sprijinul strategic acordat IT-ului romanesc, asta fac ei – nu numai multinationalele sunt afectate, care sunt “raul total” dupa spusele lor, ci si firme antreprenoriale romanesti sunt lovite. Si acestea din urma nu au divizii in strainatate sa le trimita bani in plus, asa ca vor fi nevoite sa mareasca preturile, sa lupte si mai tare”.

Citeste si:
Afacerile Zitec au crescut cu 34% in 2019, pana la 7 milioane de euro
Afacerile Zitec au crescut cu...

Practic, modificarile fiscale votate astazi prin procedura de urgenta (desi nu era urgenta decat in mintea PSD) elimina mai mult de jumatate din avantajele de care se bucura una dintre cele mai bune si apreciate industrii din Romania, care acoopera circa 8% din PIB – IT-ul.

Revolutia Fiscala si efectele ei perverse

Un alt efect indirect al masurilor fiscale va fi cresterea migrarii romanilor catre alte state.

“Toate miscarile neprofesioniste de guvernare vor determina din nou o tendinta de migrare a fortei de munca din tara, o tendinta accelerata. O sa concuram Siria ca tara cu cei mai multi emigranti“.

“PSD are nevoie disperata de bani sa isi tina promisiunile electorale nesustenabile, si deci nu mai sunt dispusi sa lase vaca sa dea lapte, vor sa o taie”, incheie, apasat, antreprenorul roman.

Citeste si:
Taxi vs. Uber: Ce spune un antreprenor care le-a incercat pe ambele
Taxi sau Uber? Interviu cu un...

Ca el, multi altii, fara indoiala. Cum comentezi modificarile fiscale? Te incurajam sa iti spui opinia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
RETROSPECTIVA: Cum si-a batut joc Guvernul de 6% din PIB
Setari Cookie-uri