Serviciile de streaming video Netflix si Amazon Prime ar putea fi obligate in curand sa se asigure ca cel putin 30% din titlurile lor sunt dedicate continutului din Uniunea Europeana. Un acord preliminar este deja activ, si Roberto Viola, care conduce departamentul Comisiei Europene de retelistica, continut si tehnologie, spune ca aceasta pondere ar putea deveni lege in decembrie. El a mai indicat ca votul este doar o simpla formalitate.

Companiile de streaming vor trebui sa creeze continut (filme artistice si seriale) in Uniunea Europeana, sa le cumpere sau sa contribuie la finantarea filmelor locale. Mai mult, Netflix si Amazon Prime vor trebui sa asigure si o vizibilitate buna in librariile lor virtuale, astfel incat sa poata fi gasite cu usurinta de utilizatorii din UE.

Odata ce regulile vor deveni lege, tarile UE vor avea 20 de luni pentru a le pune in vigoare, Viola notand ca statele membre pot opta sa isi creasca ponderea individuala pana la 40% - materiale locale.

Netflix este deja aproape de impatingerea celor 30%, spune Viola; Uniunea Europeana va publica date exacte luna viitoare, subliniind cat continut European ofera fiecare furnizor de streaming video, scrie Engadget.com.

In paralel, UE lucreaza si la reglementarea unor platforme precum YouTube, in sensul in care acestea ar trebui sa plateasca taxe mai mari de copyright catre creatorii de continut si regizori.

Serviciile de streaming au investit sume mari de bani in piete diferite de SUA – de exemplu, in Canada, furnizorul de continut a investit peste 400 de milioane de dolari in cinci ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri