Fiica fondatorului Huawei a fost arestata in Canada la presiunile americanilor

Directoarea financiara a Huawei a fost arestata in Canada. Politistii au pus in aplicare un mandat emis pe numele acesteia in Statele Unite, informeaza Digi24.

Femeia este fiica fondatorului companiei si a fost retinuta pe aeroportul din Vancouver. Urmeaza sa fie extradata in SUA, au anuntat autoritatile canadiene. Potrivit unor surse citate de presa americana, este acuzata de faptul ca Huawei - al treilea cel mai mare producator mondial de telefoane inteligente - a incalcat sanctiunile impotriva Iranului. China a protestat fata de arestare si a cerut eliberarea imediata.

Meng Wanzhou, directorul financiar si adjunct al Huawei, a fost arestata in Vancouver pe 1 decembrie. Informatiile referitoare la arestare nu au fost facute publice, insa SUA investigheaza Huawei privind o posibila incalcare a sanctiunilor impotriva Iranului. Ambasada Chinei in Canada a protestat decizia si a cerit eliberarea ei. Intre timp, Huawei a declarat ca nu are prea multe informatii despre acuzatii si ca nu au fost „constienti de vreo greseala facuta de doamna Meng”.

Sursa foto: Shutterstock / testing


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri