Rezultatele Barometrului pietei resurselor umane IT&C anuntate de NNC Services in 2018 au dezvaluit un context in care industria IT&C din Romania se confrunta cu mari provocari de disponibilitate si retentie a fortei de munca. Peste o suta de mii de persoane lucreaza in prezent in acest sector, dintre care peste 78% fac parte din generatia Millenials, o generatie care schimba radical regulile de recrutare si retentie a candidatilor.

In acest context, noua divizie de Employer Branding va oferi consultanta strategica si servicii de comunicare pentru dezvoltarea brandului de angajator in acord cu cerintele si asteptarile unei forte de munca dinamice si foarte competitive. Aria completa de competente ale diviziei de Employer Branding a fost conceputa pentru a influenta direct cresterea calitatii angajarilor, a ratei de retentie, engagementului si nivelului de satisfactie ale angajatilor, corelate cu o diminuare a timpului si costurilor aferente recrutarilor si retentiei.

Divizia de Employer Branding este coordonata de Oana Lefter, Managing Partner NNC Services, si dezvolta strategii de recrutare, loializare si programe de comunicare interna pentru atingerea obiectivelor de HR ale companiilor.

„Generatia Millennials schimba paradigma recrutarii. Este o generatie creativa, dinamica si dependenta de tehnologie, care cauta placerea in munca si are ambitia de a schimba lumea. Aceasta generatie se asteapta ca angajatorii sa inoveze munca si sa aiba o atitudine proactiva in strategiile de recrutare, ducand ofertele acolo unde candidatii sunt prezenti si activi, pe retele sociale, in aplicatii mobile, in comunitati online nisate. Din experienta noastra, lipsa tot mai acuta de resurse umane se datoreaza mai degraba unui deficit de aliniere a asteptarile angajatorilor cu cele ale angajatilor si mai putin unei lipse de profesionisti. Este esential ca angajatii sa se poata identifica cu valorile angajatorilor si ca acestia din urma sa-si comunice foarte clar identitatea in piata, acolo unde candidatii sunt prezenti zi de zi” declara Oana Lefter, Senior Partner, NNC Services

Mai multe detalii despre aria completa de servicii oferite de NNC Services companiilor care vor sa-si adapteze strategiile de HR la contextul actual al pietei sunt disponibile pe www.nnc-services.com/employer-branding-services.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri