Facebook lucreaza la un sistem criptat ce le va permite utilizatorilor Instagram, Messenger si WhatsApp sa isi trimita poze, mesaje sau videoclipuri fara a fi nevoiti sa aiba conturi pentru toate cele 3 aplicatii.

Fiecare serviciu va ramane de sine statator, insa Facebook va crea o noua modalitate prin care utilizatorii celor trei servicii sa comunice intre ei. Procesul este abia la inceput si se estimeaza ca va fi finalizat in 2020, conform dailymail.co.uk.

Dupa implementarea acestor schimbari, un utilizator Facebook va avea posibilitatea de a trimite un mesaj criptat catre cineva care nu are decat un cont de WhatsApp, conform raportului. Criptarea integrala, de tip end-to-end, protejeaza mesajele pentru a nu fi vazute de nimeni altcineva in afara de participantii la conversatie.

"Lucram pentru a transforma din ce in ce mai multe produse de mesagerie in sisteme criptate end-to-end si in acelasi timp capabile sa faca legatura intre utilizatori aflati pe alte platforme", a precizat un reprezentant Facebook.

Facebook a cumparat Instagram in 2012 pentru 1 miliard de dolari si WhatsApp in 2014 pentru 19 miliarde de dolari.

Alexandra Manea, Philips:...
Citeste si: Alexandra Manea, Philips: Romanii, mai putin predispusi in a oferi...

Sursa foto: Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Top 10 tendinte in comunicarea brandurilor in 2019 in Romania