Jack Ma, fondatorul miliardar al Alibaba, a starnit vaste controverse dupa ce a declarat ca tinerii ar trebui sa priveasca cultura muncii peste program ca “o mare binecuvantare”.

Intr-un mesaj adresat angajatilor, Ma a spus ca multi angajati nu au sansa de a putea sa munceasca peste program, asa ca cei care lucreaza mai ales in companii de tehnologie ar trebui sa profite la maxim de acest avantaj.

“Personal, cred ca a munci 996 este o mare binecuvantare”, a spus seful Alibaba. 996 inseamna “de la 9 dimineata la 9 seara”, sase zile pe saptamana.

Luna trecuta, activisti de pe GitHub, site de code-sharing al Microsoft, au starnit o discutie ampla pe marginea acestei 996, multi subliniind ca un astfel de ritm ar putea duce la o extenuare rapida a angajatilor si probleme mari de sanatate, scrie CNBC.com.

Jack Ma sustine, insa, ca “multe companii si multi angajati nu ofera oportunitatea muncii 996. Daca nu profiti de acest lucru cand esti tanar, mai tarziu nu vei mai putea”, puncteaza miliardarul in varsta de 54 de ani. “Lasati-ma sa va intreb – daca nu depui mai mult efort decat altii, cum te poti astepta sa ai succes? Eu unul nu regret ca am muncit mult peste programul normal!”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri