Samsung a vandut 6,7 milioane de telefoane 5G in 2019, cu aproape 3 milioane mai multe decat estimase in cadrul evenimentului IFA din septembrie 2019.

Compania estimase pentru anul 2019 ca va vinde 4 milioane de telefoane 5G, volum pentru care isi atribuia 53,9% din aceasta piata. Anul 2020 va fi unul interesant atat pentru Samsung cat si pentru ceilalti jucatori din industrie in ceea ce priveste cresterea pietei de dispozitive compatibile cu tehnologia 5G, conform theverge.com.

Majoritatea telefoanelor lansate de catre producatori in anul 2019 nu s-au concentrat pe componenta 5G, insa ultimul procesor Qualcomm, Snapdragon 865, va face toate modelele Android care il includ sa suporte noua tehnologie. Astfel, jucatorii din industrie nu vor mai fi obligati sa lanseze modele dedicate special tehnologiei 5G.

In ceea ce priveste implementarea tehnologiei 5G la nivelul retelelor din Romania, presedintele Klaus Iohannis a declarat in urma cu cateva saptamani ca a stabilit cu Guvernul sa amane derularea acestui proces. Principalul motiv invocat de catre seful statului a fost lipsa mai multor furnizori, Huawei fiind singurul care are aceasta capacitate.

"Ce licitatie sa faci pentru 5G? Huawei sau Huawei? (...) Nu mi se pare oportun", a spus seful statului, intr-o intalnire informala cu jurnalistii organizata la Palatul Cotroceni, conform Agerpres.ro.

Citeste si:
Donald Trump se declara avocatul ferm al miscarii anti-avort
Donald Trump, primul...

Romania a semnat anul acesta un memorandum cu Statele Unite ale Americii privind nevoia respectarii unor criterii de evaluare a viitorilor furnizori de tehnologie 5G, criterii menite, conform vocilor din piata, sa ingreuneze Huawei in a castiga licitatiile.

Sursa foto: Valeriya Zankovych / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA, Franta si Iordania vor sa-si evacueze cetatenii din Wuhan
Setari Cookie-uri