Alegerea unui laptop performant, ideal pentru afacerea ta, este o misiune destul de dificilă. Ai nevoie de un dispozitiv care să îndeplinească foarte multe cerințe: să fie rapid, să nu se blochează, să poți lucra pe el o zi întreagă, dar să fie și destul de compact și ușor, ca să-l poți lua cu tine oriunde este nevoie.

Indiferent dacă ai nevoie de un laptop de business doar ca să răspunzi la e-mailuri și să pregătești pe el prezentări pentru clienți sau parteneri de afaceri sau dacă ai un proiect care trebuie gestionat integral online, trebuie să ții cont de câteva criterii importante atunci când îți alegi instrumentul de lucru.

Sistemul de operare

Un aspect foarte important pentru un laptop de business, care tinde însă să fie deseori neglijat, este sistemul de operare. Trebuie să investești într-un sistem de operare de ultimă generație, versiunea profesională, cu licență, pentru că acesta va permite o navigare sigură și rapidă pe internet și multitasking pentru a rula simultan mai multe aplicații, fără erori sau blocaje.

Procesorul

Procesorul este cea mai importantă componentă a unui laptop, iar pentru un model de business trebuie să alegi unul foarte rapid și performant. Cele mai multe laptopuri de business au procesoare Intel de generația a 10-a ("Ice Lake" și "Comet Lake") și au cel puțin patru nuclee. Totuși, dacă vei solicita foarte mult laptopul, atunci un procesor quad-core nu va fi suficient de performant, ci va trebui să alegi unul cu 6 sau chiar 8 nuclee.

Caută un model cu procesor Intel Core i7 sau i9, care sunt la fel de performante ca un PC de dimensiuni mari. Vezi oferta din magazine și alege produsul care crezi că se potrivește mai bine cu nevoile tale de utilizare! Doar dacă faci grafică, arhitectură sau utilizezi aplicații financiare elaborate vei avea nevoie de ceva mai performant ca un procesor i7 sau i9, iar acestea sunt procesoarele Intel Xeon, mult mai scumpe.

Memoria

Și memoria laptopului este importantă, dacă vrei să poți rula fără probleme mai multe aplicații simultan. Alege un model care să aibă cel puțin 4GB de RAM, deși ideal ar fi unul cu 8GB sau chiar 16GB, dacă îți permiți o investiție mai mare. În acest fel, vei putea lucra fără probleme, inclusiv editare foto, dacă ai nevoie.

Spațiul de stocare trebuie să fie, de asemenea, unul generos. Caută un laptop care să aibă cel puțin 1TB spațiu de stocare pe hard drive (HDD), ca să poți folosi fără probleme aparatul în timpul ședințelor, pentru a proiecta prezentări Power Point, fotografii cu rezoluție mare sau înregistrări video.

O altă soluție foarte bună este alegerea unui laptop care are și integrat și un hard de tip SSD pentru stocarea datelor. Cu ajutorul unui SSD, laptopul se va mișca mult mai rapid și nu se va încinge nici atunci când este folosit intens. Caută un model cu SSD de cel puțin 128GB, dar, dacă îți permiți, ar fi bine să optezi pentru 256GB sau 512GB.

Ecranul

Pentru o vizibilitate mai bună și o experiență confortabilă de lucru, alege un laptop cu ecran de calitate, tip IPS, care va reda bine culorile și va avea un contrast mai puternic.

Dimensiunea ideală a ecranului pentru un laptop destinat afacerii tale este de 14 inci, cu rezoluție Full HD. În acest fel, vei avea un laptop compact, elegant și ușor de transportat oriunde ai nevoie, dar și o claritate foarte bună a imaginilor de pe ecran.
În concluzie, dacă ai nevoie de un laptop pentru business, trebuie să investești într-un produs de calitate, performant și rezistent, care să-ți ușureze cât mai mult munca de zi cu zi.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/dWYU3i-mqEo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri