Cum se apără șeful Facebook când e acuzat de practici ”made in China” pentru creșterea companiei

Șefii giganților din tech Facebook, Amazon, Alphabet și Apple s-au aflat în aceste zile în fața Congresului american pentru a răspunde unor acuzații privind practici anticoncurențiale. Mark Zuckerberg a admis în timpul audierilor că a ”adaptat opțiuni pe care competitorii Facebook le-au lansat”.

Membrii subcomitetului House Antitrust i-au pus întrebări șefului Facebook cu privire la strategia companiei de a copia opțiunile și aplicațiile competitorilor și de a se folosi de această practică pentru a avea un avantaj în negocierile de cumpărare a lor.

Mark Zuckerberg a admis că a adaptat anumite opțiuni lansate de competitori, însă a respins ideea conform căreia Facebook ar fi folosit asemenea tactici pentru a încălca practicile concurențiale, respectiv pentru a forța o companie să își vândă soluția către Facebook în loc să concureze cu gigantul tech, conform TechCrunch.com

A fost adusă în discuție și achiziția de un miliard de dolari a Instagram din 2012, un exemplu folosit în repetate rânduri în timpul audierilor pentru a acuza Facebook de practicile sale. Membrii comisiei au făcut referire și la o serie de e-mailuri pe care Zuckerberg le-a trimis în acea perioadă către COO-ul companiei prin care își manifesta dorința de grăbi procesul, astfel încât competitorii să nu își consolideze mai bine poziția în piață.

Conform acelorași email-uri, un reprezentant Facebook s-a întâlnit cu fondatorii platformei sociale din China Renren și cu alti reprezentați din industria respectivă pentru a înțelege mai bine practicile prin care aplicațiile și opțiunile aplicațiilor de tehnologie pot fi clonate rapid.

Citeste si:
Ce măsuri ia Comisia Europeană pentru a combate fenomenul de fake news
Comisia Europeană vrea ca...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Mark Zuckerberg a refuzat să răspundă întrebării referitoare la câte companii a copiat Facebook după schimbul de e-mailuri din 2012 până în prezent.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri