Amazon, compania fondată de Jeff Bezos în 1995, a obținut acordul din partea autorităților americane pentru a crea Kuiper, o flotă de 3.236 de sateliți care vor furniza Internet de mare viteză direct din spațiu.

Odată realizat proiectul, acesta va concura direct cu cel al SpaceX, companie aerospațială lansată de către Elon Musk.

Într-un anunț făcut recent de către Amazon, compania a precizat că intenționează să investească peste 10 miliarde de dolari în eforturile sale de a furniza Internet în comunitățile care nu au acces sau au un acces slab la acesta, conform businessinsider.com

Suma vehiculată de către Amazon, este aceeași pe care Gwynne Shotwell, COO SpaceX, a menționat-o în 2018 ca fiind necesară pentru a lansa constelația sa de sateliți care oferă Internet. În prezent, SpaceX caută utilizatori interesați să testeze platforma sa de Internet, aflată într-o versiune beta. Aceasta a fost dezvoltată pe baza unei constelații de 500 de sateliți Starlink, lansați recent în spațiu și promite accesul la Internet de aproape oriunde și pentru oricine de pe Terra până în 2021.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri