Oxford Economics: Huawei susţine peste 220.000 de locuri de muncă în Europa

Într-un raport Oxford Economics intitulat ”Impactul economic al Huawei in Europa, in 2019”, se arată că Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde euro la PIB-ul Europei și a susţinut 224.300 de locuri de muncă în 2019. Compania a generat în același timp venituri fiscale în valoare de 6,6 miliarde de euro pentru autoritățile europene.

Tabloul investițiilor industriale din UE din 2019 a clasat Huawei drept al cincilea cel mai mare investitor în cercetare şi dezvoltare din lume. Oficiul European de Brevete a menționat că Huawei și-a depășit clasamentul pentru cererile de brevete în 2019.

Abraham Liu, Chief Representative Huawei în cadrul instituțiilor UE, a declarat: „În 2019, operațiunile Huawei au generat o contribuție directă de 2,8 miliarde euro la PIB-ul european, o creștere medie anuală de 11,4% raportată în ultimii cinci ani. În acest an neconvențional, Huawei a asigurat operațiuni de rețea stabile și sigure pentru a ajuta oamenii să lucreze și să învețe online. Huawei a funcționat în Europa de 20 de ani și a lucrat din greu pentru a se integra profund în comunitățile locale pentru a promova dezvoltarea industriei. În viitor vom continua să lucrăm alături de partenerii noștri, pentru ca împreună să depășim noi provocări și să creăm mai multă valoare."

Raportul Oxford Economics a evaluat impactul economic general al Huawei asupra Europei, inclusiv contribuțiile Huawei la PIB-ul european, locurile de muncă și impozite.

Citeste si:
Raport Oxford Economics: Câți profesori sunt plătiți din taxele Huawei
Raport Oxford Economics: Câți...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri