Nu doar adulții accesează internetul. Drept dovadă, unul din trei utilizatori ai internetului este, de fapt, un copil sau adolescent, care se confruntă, bineînțeles, cu aceleași pericole ca oricare adult care navighează pe internet.

Centrul de Cercetare a Cyberbullying-ului arată că 34% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani din SUA au experimentat o formă de hărțuire cibernetică, în timp ce NSPCC, o organizație caritabilă pentru copiii din Marea Britanie, a dezvăluit recent că poliția a înregistrat 9.000 de infracțiuni sexuale asupra copiilor, într-un interval de doar un an, ce au pornit sub o formă sau alta online.

Era digitală a adus nenumărate oportunități de progres în întreaga lume, însă pericolele sunt și ele prezente la orice colț. Copiii sunt expuși la tot felul de riscuri, iar părinții și școlile, deși au cele mai bune intenții, nu dețin întotdeauna cunoștințele necesare pentru a proteja copiii în această lume digitală. Safer Kids Online, noua inițiativă ESET, se dedică să creeze o lume online mai sigură pentru copii, oferind o gamă largă de resurse educaționale pentru familiile și școlile din întreaga lume.

ESET, lider global pe piața soluțiilor de securitate cibernetică, a lansat noua sa platformă Safer Kids Online - un loc plin de resurse, dedicat construirii unui mediu online mai sigur pentru copii. Platforma include clipuri video, articole și informații de specialitate, adresate copiilor, părinților și școlilor și are ca obiectiv să îi ajute pe cei mici să se bucure de internet la întregul său potențial, într-o lume digitală mai sigură.

Site-ul web Safer Kids Online, care este disponibil în mai multe limbi, vine cu o serie de resurse potrivite pentru copiii cu vârste mai mici, pentru adolescenți și părinții acestora. Ele au fost dezvoltate în cooperare cu psihologi pediatri recunoscuți și cu experți în securitate cibernetică, membrii ai echipei ESET. Aceste resurse sunt menite să ofere îndrumări și sfaturi pentru copii și adulți, legate de practicile necesare pentru o navigare sigură pe web și vor fi orientate în jurul unor subiecte cheie lunare. Printre temele discutate se numără selfie-urile și riscurile pe care le prezintă partajarea datelor sensibile, semnele unei hărțuiri derulat[ în mediul cibernetic și protejarea copiilor împotriva prădătorilor online.

Vor fi disponibile, de asemenea, concursuri în care părinții pot câștiga gadget-uri utile pentru copii, dar și o secțiune de materiale ce pot fi printate și folosite în școli sau cluburi pentru copii. Toate resursele pot fi utilizate, de asemenea, în mediile școlare, ajutând la creșterea gradului de conștientizare socială cu privire la protejarea copiilor în mediul online. Rețelele de socializare, jocurile online sau protecția antivirus și malware sunt doar câteva dintre temele vizate în materialele puse la dispoziție.

Pe Safer Kids Online, părinții vor putea găsi, de asemenea, sfaturi cu privire la modul în care aplicațiile software pentru dispozitive mobile (smartphone-uri sau tablete) pot ajuta la protejarea copiilor. ESET Parental Control pentru Android oferă, spre exemplu, posibilitatea de a controla conținutul web neadecvat și de a gestiona timpul petrecut de copii pe anumite dispozitive, analizând în același timp cât de potrivite sunt aplicațiile pe care încearcă să le instaleze sau utilizeze pentru vârsta lui. Aceste funcții ajută părinții să limiteze utilizarea anumitor site-uri și să monitorizeze activitatea celor mici online. Astfel, problemele sau obiceiurile negative de utilizare a internetului pot fi depistate din timp, înainte de a deveni serioase.

Pentru a afla mai multe despre platforma Safer Kids Online și a vă abona la comunicările platformei puteți da click aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri