Pandemia de COVID-19 a adus schimbări dramatice în ceea ce privește modul în care angajații lucrează și interacționează cu organizațiile, schimbări la care business-urile s-au adaptat cu ajutorul transformării digitale. Aviva Vita, director executiv în cadrul Vitacom Electronics, importator și distribuitor de produse electronice, consideră că hiper-automatizarea va rămâne cel mai important trend și în 2021.

Hiper-automatizarea se referă la faptul că orice activitate care poate fi automatizată dintr-o organizație va trece prin acest proces.

”De cealaltă parte a baricadei, lipsa automatizării este o problemă reală pentru organizațiile care au procese învechite, nesimplificate, ce creează probleme costisitoare pentru organizații. Accelerarea transformării afacerilor digitale necesită eficiență, viteză și democratizare. Organizațiile care nu sunt capabile să se concentreze pe eficiență și agilitate în afaceri vor fi lăsate în urmă”, consideră Aviva Vita.

Citește și Cum arată ”taxiul viitorului”, lansat recent de o companie deținută de Amazon

Din punctul de vedere al reprezentantei Vitacom Electronics, nu doar în perioada pandemiei, ci și în vremuri mai stabile, gândirea cost-beneficiu este una vitală. Fiecare acțiune trebuie gândită într-un mod în care să aducă mai multe beneficii decât costuri.

”În mod evident, sunt și situații în care nu putem avea un ROI(return on investment) instant, însă trebuie să ne asigurăm că investițiile noastre aduc garantat beneficii. O lecție importantă de business pe care am implementat-o anul acesta a fost reducerea și optimizarea cheltuielilor. Am reorganizat posturi, astfel încât acestea să aibă o rată de productivitate mai crescută”, explică Aviva Vita.

Citește și [FOTO] Cum arată roboții umanoizi care te întâmpină în mall

Cum a aratăt anul 2020 pentru Vitacom Electronics și ce pregătesc pentru 2021

Incertitudinea care a caracterizat anul 2020 a împins numeroase business-uri, printre care și Vitacom Electronics, să se adapteze și readapteze la condițiile noi din piață.

”Incertitudinea adusă de anul 2020 ne-a sugerat să gândim cu mai mulți pași înainte și să facem alegeri rapide. Cifra de afaceri a stagnat la aproape 55,5 milioane de lei, însă profitabilitatea s-a îmbunătățit mult ca urmare a reducerii cheltuielilor”, explică Aviva Vita.

În anul 2021, Vitacom Electronics se va axa pe dezvoltarea business-ului pe segmentul online, își va muta echipa într-un nou sediu și va beneficia de un depozit gândit în așa fel încât să crească productivitatea operațiunilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri