Elon Musk aduce Internet prin satelit în America Latină

Proiectul Starlink, dezvoltat de Elon Musk, își propune să aducă internet prin satelit în America Latină. Programul a primit deja o licență de la Agenția Națională de Comunicații (Enacom) pentru a începe operațiunile în Argentina.

La nivel legislativ, cadrul legal există încă din decembrie 2020. Pentru a obține conectivitate și acces la internet în locuri unde nu există, se intenționează utilizarea rețelei de peste 42 de mii de sateliți care ar orbita în jurul Pământului. Deși ideea se testează și în SUA și Canada, unde necesită un preț lunar de 99 de dolari (abonament), plus 499 de dolari pentru echipamentul de instalare, primii pași oficiali au fost făcuți în Chile și Argentina, potrivit entrepreneur.com.

Înainte de a începe operațiunile, compania Elon Musk trebuie să asigure „alocarea corespunzătoare a benzilor de frecvență de operare ale sistemului Starlink”. De asemenea, necesită atenție la procesul de încheiere a coordonării internaționale și a notificării sistemului de satelit.

Citește și: Elon Musk anunță că donează 100 de milioane de dolari

Cel mai probabil, Starlink va debarca mai întâi în Chile, unde deja sunt pregătite procedurile pentru construirea a șapte stații terestre. Una dintre acestea se află în Santiago, capitala țării sud-americane, iar restul de șase din sudul țării. Stațiile terestre vor funcționa fiind susținute de sateliții SpaceX.

Citeste si:
De ce nu vrea Bill Gates să investească în Bitcoin
De ce nu vrea Bill Gates să...

Potrivit documentului oficial care reglementează furnizarea de servicii de tehnologie informațională și comunicații, licența „nu presupune obligația statului de a garanta disponibilitatea frecvențelor spectrului radioelectric și / sau a resurselor de numerotare și semnalizare pentru furnizarea serviciului înregistrat”. Scopul este ca internetul rapid să poată fi furnizat în locuri îndepărtate, cu puțină conectivitate pe Pământ, precum și nave și avioane.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri