Elon Musk anunță că donează 100 mil. dolari pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului

Elon Musk a anunțat într-o postare pe Twitter că va dona 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. Miliardarul, devenit recent cel mai bogat om al Planetei nu a oferit foarte multe detalii cu privire la această acțiuni, însă spune că va reveni săptămâna viitoare cu mai amănunte pe această temă.

„Donez 100 de milioane de dolari premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-o postare pe Twitter, urmat de o a doua postare în care promitea „Detalii săptămâna viitoare”.

O persoană din apropierea familiei antreprenorului a declarat pentru TechCrunch că această donație va fi legată de Xprize Foundation, organizația non-profit care găzduiește competiții menite să încurajeze dezvoltarea tehnologică și inovarea.

Citeste si:
Elon Musk suferă de sindromul Asperger
Elon Musk suferă de sindromul...

La începutul acestui an, Elon Musk a devenit pentru scurt timp cel mai bogat om al lumii, depășindu-l pe fondatorul gigantului Amazon, Jeff Bezos. Averea cofondatorului Tesla, calculată în timp real de revista americană Forbes a ajuns la 182,9 miliarde de dolari.

Citește și: Confuzia care i-a adus sute de milioane de dolari pe bursă unei companii după un mesaj dat de Elon Musk

Sursa foto: Agerpres FOTO

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri