Cât costă un Bitcoin și ce anunțuri ar fi contribuit la creșterea din ultima vreme

Frenezia criptomonedelor continuă, Bitcoin, moneda digitală cu cea mai mare valoare a pieței, s-a apropiat pe 14 februarie de pragul de 50.000 de dolari, atingând o valoare per unitate de 49.714 dolari.

Valoarea criptomonedei bitcoin este pe 15 februarie 2021 de aproape 5 ori mai mare decât cea pe care o înregistra anul trecut în aceeași dată. Intrarea unor investitori instituționali importanți pe această piață, deciziile luate de către Rezerva Federală(FED) din America privind dolarul, dar și o serie de Tweet-uri publicate de Elon Musk au contribuit la evoluția acesteia.

Mastercard și criptomonedele: anunțul făcut de companie în legătură cu acceptarea monedelor digitale

sursa foto: ezphoto / Shutterstock.com
Într-o postare publicată pe blogul schemei de plăți la începutul lunii februarie, Raj Dhamodharam, vicepreședinte în cadrul diviziei de active digitale și produse Blockchain a Mastercard, a vorbit despre viziunea companiei în ceea ce privește criptomonedele. Acesta punctează faptul că indiferent de care parte ne-am situa în ceea ce privește criptomonedele, este clar că acestea devin o parte din ce în ce mai importantă a zonei de plăți, lucru observat și în urma analizării tranzacțiilor realizate prin intermediul schemei de plăți.

”Ne pregătim în acest moment pentru viitorul criptomonedelor și al plăților, Mastercard va susține anul acesta acceptarea anumitor criptomonede în rețeaua sa. Este o schimbare majoră ce necesită multă muncă. Vom analiza atent ce active vom accepta în funcție de principiile noastre privind monedele digitale, principii ce se concentrează pe protecția consumatorului și conformitate”, precizează Raj Dhamodharam.

Reprezentantul Mastercard punctează faptul că schema de plăți nu le va recomanda utilizatorilor să înceapă să folosească criptomonede, ci își propune să le permită consumatorilor, comercianților și altor tipuri de business-uri, să tranzacționeze active digitale, fie că vorbim de monede tradiționale sau criptomonede, formatul fiind la alegerea lor.

Citeste si:
Ce piete adopta bitcoin? Unde se afla Romania
Ce piete ar putea adopta cel...

”Dezvoltând acest proces le vom oferi cumpărătorilor și comercianților acces la mai multe posibilități de plată, permițându-le să tranzacționeze într-o formă cu totul nouă. Această schimbare le-ar putea deschide comercianților calea către noi clienți care sunt deja familiarizați cu activele digitale și, în același timp, îi poate ajuta la loializarea clienților existenți care vor să încerce această nouă opțiune. Astfel, clienții pot stoca și trimite bani prin noi metode”, precizează reprezentantul Mastercard.

Elon Musk și Bitcoin: mesajele pe Twitter care ”aruncă piața în aer”

sursa foto: john smith williams / Shutterstock.com

Cu 46,8 milioane de urmăritori pe Twitter, Elon Musk influențează prin mesajele sale evoluțiile atât de pe piața criptomonedelor cât și cele de pe Bursă. Cele două mesaje referitoare la utilizarea rețelelor sociale Signal și Clubhouse, au făcut ca un număr de investitori să arunce sume importante de bani în companii cu nume asemănătoare. Despre aceste subiecte am scris AICI și AICI.

Miliardarul a avut o serie de postări legate de criptomonede care s-au viralizat anul acesta și despre care investitorii spun că au contribuit semnificativ la creșterea pieței. El a postat la profilul său, urmărit de peste 40 de milioane de utilizatori Twitter, eticheta #Bitcoin, pe care a menținut-o mai multe zile. De asemenea, a descris o altă criptomonedă, denumită Dogecoin, ca fiind criptomoneda oamenilor.

Citeste si:
ANALIZĂ Cambridge Bitcoin consumă anual mai multă electricitate...
ANALIZĂ Cambridge | Bitcoin...

Anunțul cu adevărat important pentru industrie a fost însă cel conform căruia producătorul american de automobile electrice Tesla, fondat de către Elon Musk, a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Cât costă un bitcoin la momentul publicării acestei știri

La momentul publicării acestei știri, prețul per unitate al unui bitcoin este de 47.566 de dolari, înregistrând o scădere de 3,32% în ultimele 24 de ore, valoarea de piață a acesteia situându-se la 886 miliarde de dolari.

Duminică, pe 14 februarie, valoarea criptomonedei a atins un nou record, fiind cotată la un preț per unitate de 49.714 dolari.

Având în vedere cotația de astăzi, criptomoneda a înregistrat în ultimele 12 luni o creștere de aproape 5 ori, având în vedere că pe 15 februarie 2020 era tranzacționată cu o valoare situată în jurul a 10.000 de dolari, per unitate.

Citeste si:
Amazon a deschis la Londra un supermarket "fără contact" şi fără...
Amazon a deschis la Londra un...

Sursa foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri