Bitcoin doboară un nou record: prețul este de 5 ori mai mare decât cel de acum un an

Criptomoneda Bitcoin a depășit pe 16 februarie pragul de 50.000 de dolari per unitate, ajungând la o valoare de 50.584 de dolari, conform platformei coindesk.com.

Valoarea criptomonedei bitcoin este pe 16 februarie 2021 de 5 ori mai mare decât cea pe care o înregistra anul trecut în aceeași dată. Intrarea unor investitori instituționali importanți pe această piață, deciziile luate de către Rezerva Federală(FED) din America privind dolarul, dar și o serie de Tweet-uri publicate de Elon Musk au contribuit la evoluția acesteia.

Cu 46,8 milioane de urmăritori pe Twitter, Elon Musk influențează prin mesajele sale evoluțiile atât de pe piața criptomonedelor cât și cele de pe Bursă. Cele două mesaje referitoare la utilizarea rețelelor sociale Signal și Clubhouse, au făcut ca un număr de investitori să arunce sume importante de bani în companii cu nume asemănătoare.

Miliardarul a avut o serie de postări legate de criptomonede care s-au viralizat anul acesta și despre care investitorii spun că au contribuit semnificativ la creșterea pieței. El a postat la profilul său, urmărit de peste 40 de milioane de utilizatori Twitter, eticheta #Bitcoin, pe care a menținut-o mai multe zile. De asemenea, a descris o altă criptomonedă, denumită Dogecoin, ca fiind criptomoneda oamenilor.

Anunțul cu adevărat important pentru industrie a fost însă cel conform căruia producătorul american de automobile electrice Tesla, fondat de către Elon Musk, a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Citeste si:
Bitcoin a depăşit din nou pragul de 50.000 de dolari
Bitcoin a depăşit din nou...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri