Cei de la Tinder încearcă să limiteze numărul de mesaje neadecvate care sunt transmise prin intermediul aplicației lor de dating, introducând o funcție capabilă să detecteze mesajele ofensatoare și chiar să-i avertizeze pe autorii lor înainte de a le expedia.

Sistemul inteligent va învăța să detecteze „limbajul ofensator” din mesajele raportate de către utilizatorii care s-au confruntat cu abuzurile din partea altor utilizatori ai Tinder.

Reprezentanții companiei au spus că, în faza de testare, mesajul „Ești sigur?” (că vrei să trimiți așa ceva) a dus la reducerea cu 10% a numărului de mesaje abuzive, relatează BBC.

Nu este o premieră pentru platformele de socializare, Instagram și Twitter punând în practică acest sistem pentru a-i descuraja pe cei care voiau să publice comentarii și tweet-uri ofensatoare.

Pe Instagram, sistemul îi întreabă pe utilizatori dacă „ești sigur că vrei să postezi asta?”, în cazul în care detectează limbaj neadecvat, ofensator sau agresivitate în comentariile de la poze.

Citeste si:
SUA anunță noi funcții pe Tinder, pentru persoanele vaccinate
Te vaccinezi și flirtezi mai...

La începutul lunii mai, Twitter a anunțat că le va cere utilizatorilor să revizuiască mesajele care conțin limbaj „jignitor și ofensator”.

Unii utilizatori sunt „agresori de profesie”

Revenind la Tinder, pentru a îmbunătăți modul în care operează sistemul, aplicația îi întreabă pe utilizatori „dacă îi deranjează mesajul” în cazul în care mesajul cu posibil limbaj abuziv ajunge la destinatar.

Decizia de a implementa un asemenea sistem vine și în contextul în care unii utilizatori folosesc aplicația de dating exact cu scopul de a-i „abuza” online pe cei care le dau „match”. Astfel, pe lângă mesajele neadecvate care sunt lansate de o bună parte dintre utilizatorii Tinder în incidente izolate, există și acești utilizatori care și-au făcut o ocupație din a-i oripila pe ceilalți utilizatori.

Citeste si:
"Tinder" romanesc pentru inchirieri de locuinte
"Tinder" romanesc pentru...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri