Bitcoin, cea mai puternică monedă virtuală are șanse foarte mari să se prăbușească și ar putea ajunge până la 10.000 de dolari, avertizează Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, organizație care gestionează active de peste 245 de miliarde de dolari.

„Când mă uit la istoria criptomonedei și la locul în care ne aflăm, cred că este probabilă o cădere ce ar putea însemna o scădere de 70 - 80 % până la 10.000 - 15.000 de dolari”, a spus acesta, potrivit Digi24.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează la aproximativ 33.300 de dolari, cu circa 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni. Scăderea drastică a prețurilor a fost generată de serie de mai mulți factori. Printre acestea se numără: creşterea controlului pe țări precum China, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă, mai consemnează sursa citată.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a mai transmis expertul.

Poziția lui Scott Minerd este una contrară cu cea pe care o avea în trecut, atunci când se declara un susținător al Bitcoin. Executivul crede acum că această criptomonedă a devenit o bulă speculativă foarte asemănătoare cu cea din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerat de mari pentru bulbii de lalele. Declarația a fost făcută recent, pe contul său de Twitter.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri