WhatsApp pregătește o nouă funcție, care ar putea permite utilizatorilor să trimită poze care pot fi văzute o singură dată (view once). Funcția este similară modelului de funcționare al Instagramului. Astfel, pozele vor dispărea odată ce utilizatorul a deschis-o, a văzut-o și a părăsit mesageria. Actualizarea este disponibilă, momentan, pentru deținătorii de Android.

Utilizatorii vor putea trimite imagini din galeria telefonului, care vor dispărea odată ce au fost deschise. Odată selectat, va trebui să atingeți pictograma asemănătoare unui ceas, pe care aplicația o va afișa lângă bara „Adăugați o captură”. Apoi, puteți trimite prietenilor și membrilor familiei fotografii care să dispară în secunde.

Funcția este valabilă în cazul videourilor, pozelor și GIF-urilor. Dacă butonul Vizualizare o dată nu este vizibil atunci când partajați conținutul media cu oricine, înseamnă că nu ați primit funcția. Această caracteristică în versiunea Android 2.21.14.3 a WhatsApp, scrie msn.com.

Ce trebuie să știm despre această nouă funcție a WhatsApp

Dacă dezactivați opțiunile de citire, destinatarul va putea vedea în continuare dacă ați deschis setul foto sau video pentru a-l vizualiza o singură dată, dar nu veți putea ști când destinatarul a deschis imaginea.

Dacă distribuiți o astfel de imagine într-un grup, atunci veți putea vedea când alți participanți deschid fotografii care expiră, chiar dacă ați dezactivat opțiunile de citire. Trebuie remarcat faptul că destinatarul ar putea să salveze fotografia sau videoclipul utilizând funcții de captură de ecran sau de înregistrare a ecranului, dar WhatsApp nu vă va putea anunța, deoarece nu există detectarea capturilor de ecran.

Contactele blocate din grupurile comune pot deschide în continuare aceste fotografii și videoclipuri.

Dacă trimiteți o fotografie utilizând butonul Vizualizare o dată oricui nu a activat această caracteristică, funcția va fi activă în continuare. În plus, Mark Zuckerberg a confirmat recent existența acestei funcții și a sugerat că va fi disponibilă pentru toată lumea în curând. Deci, lansarea publică a acestei funcții este de așteptat să se întâmple în curând.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri