Industria criptomonedelor se bucură de o atenție imensă, atât din partea investitorilor, miliardarilor precum Elon Musk, cât și din partea reglementatorilor care încearcă să contureze un cadru cât mai clar pentru această zonă. Interesul ridicat împinge industria în căutarea de talente care să ajute la dezvoltarea business-urilor care folosesc tehnologia blockchain, trend observat și din anunțurile postate pe platformele de recrutare.

Cunoștințele privind tehnologia blockchain au ajuns în topul celor mai căutate de către angajatori pentru anul 2020, conform unei analize realizate de Linkedin, an în care piața a atins un nou record ca valoare.

Creșterea importantă a criptomonedelor din 2020 a impulsionat și dezvoltarea business-urilor din această zonă, una dintre companiile reprezentative fiind Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare din SUA, cu circa 56 de milioane de utilizatori și peste 1.700 de angajați. De asemenea, Coinbase este și prima companie de tranzacționare a criptomonedelor care s-a listat pe piața de capital americană.

Munca la distanță: salariile de peste 100.000 de dolari cu care industria criptomonedelor vrea să atragă talente

Platforma FlexJobs, destinată celor care caută un loc de muncă, care să le permită să își desfășoare activitatea de oriunde, a realizat o listă cu posturile vacante în industria criptomonedelor.

Conform analizei, posturile vacante sunt în căutarea unor candidați care să dețină cunoștințe și experiență în software, data analytics sau dezvoltare de produs. De asemenea, analiza oferă detalii și estimări referitoare la salariile oferite în industrie, bazându-se pe platforma PayScale. Vă prezentăm mai jos, conform cnbc.com, o listă de posturi vacante care ar plăti peste 100.000 de dolari.

Sursa foto: Syda Productions / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri