„Spre deosebire de alte multinaționale cu sediu în România, în cadrul Crossover, un dezvoltator de software câștigă de câteva ori mai mult. Însă, aici, 8 ore pe zi de lucru sunt 8 ore fără alte distrageri, deci nu e tocmai ușor. În plus, ai nevoie de inteligență emotională pentru a comunica zi de zi, în mod eficient, cu oameni din toate colțurile lumii și din culturi diferite”, explică Sorin Zăveliță, Vicepreședinte Software Engineering în cadrul grupului de companii din care face parte compania americană Crossover.

Sorin este propriul său angajat și lucrează remote, în regim self-employed, Dacă a pornit călătoria sa în Crossover în urmă cu aproape 6 ani alături de 3 direct reports, acum el are 10 direct reports și circa 100 de oameni localizați pe 6 continente în echipa sa.

„Nu a fost ușoară schimbarea mindsetului de a trece din statutul de angajat la o companie mare, multinațională, cu renume global care avea și sindicat, la a fi propriul meu angajat și șef. Însă, odată făcut acest pas, nu am regretat niciodată”, povestește Sorin.

În cadrul Crossover, se muncește doar remote de peste 10 ani. De aceea, spre deosebire de alte companii care tatonează acest sistem doar de anul trecut, Crossover a perfecționat munca de la distanță așa încât în prezent organizația știe exact ce tip de oameni caută, cu cât să-i plătească și cum să-i ajute să lucreze eficient pe fusuri orare diferite.

„Provocările profesionale sunt multe și extrem de satisfăcătoare. În primul rând, adoptăm rapid cele mai noi tehnologii din piața globală. Suntem de-a dreptul devoratori de tehnologie. Tot ce înseamnă start-up de tehnologie în Statele Unite ajunge imediat la urechile noastre”, punctează Sorin Zavelița.

Înființată cu obiectivul de a recruta cei mai buni profesioniști IT la nivel global, Crossover caută oameni care să lucreze, în principal, pentru firmele din grupul său de companii, aflate sub umbrela ESW Capital, cu sediul în Texas, SUA.

Crossover nu recrutează angajați, ci contractori, adică profesioniști pe cont propriu. În prezent, circa 150 de profesioniști IT români s-au alăturat companiei, recrutați din toata țara, dintr-un total la nivel global de aprox. 4.000 de contractori.

Majoritatea pozițiilor pentru care Crossover caută să recruteze din România sunt plătite cu între 200.000 si 400.000 de dolari pe an.

„Flexibilitatea muncii și remunerația consistentă fac din Crossover o companie foarte greu de egalat. Spre exemplu, înainte de pandemie, lucram mai intens de luni până joi la prânz și așa puteam pleca mai mereu în city breakuri de joi după amiază până marți dimineața. La întoarcere este relativ ușor să bifezi cele 40 de ore săptămânale de marți la prânz până vineri. Acum prefer să-mi iau câte o săptămână liberă din când în când, așa că în vara asta am plecat cu catamaranul pe Mediterana”, mai spune Sorin.

Sursa foto: Crossover

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri