În ultimele săptămâni, tot mai mulți utilizatori din România au primit mesaje în care erau anunțați că au intrat în posesia un premiu la o așa-zisă „Tombola DEDEMAN”.

Pentru detalii, aceștia erau invitați să acceseze un link care redirecționa către o pagină de phishing, unde urmau să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de „câștig”.

Hackerii se folosesc de imaginea companiei Dedeman pentru a înșela românii, pe care îi face să creadă că au câștigat un premiu și îi îndeamnă să dea click, anunță CERT-RO.

hackeri Dedeman

Specialiștii în cibernetică revenim cu un reminder dedicat utilizatorilor care primesc în aceste zile acest tip de mesaj care se pretinde a fi de la Dedeman, să NU dea click pe astfel de mesaje.

„Nu accesați link-uri și nu furnizați date la cerere, pentru a câștiga eventuale premii din partea companiei. Este vorba despre o tentativă de fraudă!

Despre acest tip de atac am scris la începutul lunii septembrie, însă infractorii cibernetici revin frecvent cu alte site-uri compromise, unde găzduiesc aceste pagini de #phishing care copiază elementele grafice folosite de companie, tocmai pentru a induce utilizatorii în eroare.

Pe aceste pagini, mascate prin folosirea identității vizuale a Dedeman, utilizatorii sunt invitați să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de 'câștig', așa cum se poate observa din capturile de mai jos. La o simplă verificare a adresei afișată de browserul de internet, se poate observa clar că nu sunteți pe site-ul oficial”, au scris reprezentanții CERT-RO pe pagina de Facebook.

Citește și: O nouă campanie de phishing în care este folosită imaginea băncii ING România

Sursa foto: Facebook / CERT-RO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri