UPDATE 23:42 - O fostă angajată a Facebook a dat cărțile pe față la scurt timp înainte de căderea WhatsApp, Instagram și Facebook. Problemele care au apărut la Facebook, WhatsApp și Instagram au loc la scurt timp după ce un fost angajat al Facebook a făcut publice mai multe informații din interiorul companiei, care zdruncină puternic imaginea rețelei sociale. Citește AICI povestea pe larg.

Utilizatorii din întreaga lume se confruntă acum cu probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram. Toate platformele deținute de Facebook nu mai funcționează în acest moment, fiind o problemă care durează deja de mai bine de 30 de minute. Este cea mai mai întrerupere de până acum la Facebook, WhatsApp, Instagram, dar și Messenger

La conectarea pe Facebook, mesajul este "This site can't be reached. Check if there is a typo in ro-ro.facebook.com. If spelling is correct, try running Windows Network Diagnostics". Acelaşi mesaj apare şi la încercarea de conectare pe Instagram.

facebook probleme

Pe toate cele trei platforme, principalele probleme înregistrate sunt legate de reîmprospătarea și încărcarea site-urilor.

La conectarea pe Facebook, mesajul este "This site can't be reached. Check if there is a typo in ro-ro.facebook.com. If spelling is correct, try running Windows Network Diagnostics". Acelaşi mesaj apare şi la încercarea de conectare pe Instagram.

Pe Instagramul unor persoane apare un mesaj care spune „Nu s-a putut reîmprospăta feedul”.

Din ce cauză există probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram

Când navigați la aceste site-uri web, cum sunt Facebook, WhatsApp, Instagram sau Messenger, va apărea o eroare de server. La Instagram arată o „eroare de server 5xx”, care indică faptul că aceasta este o problemă cu serverele Facebook. De asemenea, utilizatorii nu pot trimite mesaje sau încărca conținut nou pe aplicațiile mobile pentru aceste platforme. Chiar și Oculus, platforma de realitate virtuală a Facebook, se confruntă cu întreruperi, potrivit unui tweet postat de platformă, scrie Techcrunch.

Se pare că întreruperea este cauzată de un DNS (server de nume de domeniu) care a eșuat. Aceasta este structura de denumire care formează infrastructura web. Deci, dacă încercați să navigați la facebook.com chiar în acest moment, internetul nu va ști unde să găsească facebook.com.

Probleme la Probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram. Poate fi luat în calcul un posibil atac cibernetic?

Un specialist în securitate cibernetică spune că un astfel de eveniment poate fi asociat și cu un posibil atac cibernetic, însă deocamdată, acest lucru nu poate fi indicat cu precizie.

„Întreruperile cresc în volum și deseori pot indica un atac cibernetic, dar dacă ne gândim așa, nu facem decât să ne speriem și să aducem și mai mare confuzie (...) Întreruperile web provin cel mai des din erori de software nedescoperite sau chiar din erori umane. Deși acestea cresc în frecvență, prezicerea acestor probleme este din ce în ce mai dificilă, deoarece nu s-a crezut niciodată posibil”, a declarat Jake Moore, specialist în securitate cibernetică la ESET, potrivit The Independent.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri