Ubisoft anunță Scalar, un nou instrument prin intermediul căruia componentele și sistemele engine-urilor tradiționale sunt transformate în microservicii Cloud, opțiune ce, conform companiei, permite utilizarea unei cantități nelimitate de putere pentru rularea diverselor tipuri de conținut, de la lumi virtuale complexe până la simulări de joc detaliate.

Ubisoft Scalar permite, de asemenea, actualizarea și îmbunătățirea experiențelor oferite în timp real, precum și includerea unor noi funcții și componente, fără a impacta activitatea jucătorilor.

“Prin plasarea independentă a microserviciilor în Cloud, Ubisoft Scalar elimină limitările sistemelor tradiționale și schimbă modul în care jocurile sunt create și experimentate. Această tehnologie oferă libertatea necesară pentru realizarea jocurilor viitorului și le permite dezvoltatorilor să se concentreze pe design”, spune Ioan Manea, Senior Programmer, Ubisoft București.

Proiectul Scalar este o inițiativă a Departamentului de Tehnologie Ubisoft, grup care reunește peste 500 de experți în tehnologie, cu misiunea de a dezvolta tool-uri și tehnologii inovatoare care îmbunătățesc modul în care sunt realizate jocurile video.

Dezvoltarea Scalar este condusă de Ubisoft Stockholm, cu suport din partea studiourilor Massive Entertainment din Malmö, Redlynx din Helsinki, Ubisoft București și Kiev. Pe plan local, o echipă de specialiști contribuie la implementarea și funcționarea optimă a tuturor serviciilor online și oferă suport în facilitarea procesului de deployment pentru această nouă tehnologie.

Ubisoft Scalar va fi distribuit în timp către toate studiourile Ubisoft ale căror proiecte necesită Cloud Computing. În momentul actual, Ubisoft Stockholm lucrează la un nou IP care folosește tehnologia Scalar – mai multe informații despre acest proiect vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri