Apple lansează astăzi atât iOS 16.1, cât și iPadOS 16, sisteme de operare mult așteptate de utilizatorii din întreaga lume. iPhone și iPad primesc o mulțime de funcții noi datorită unei actualizări de software.

Apple lansează iOS 16.1 - care se adaugă la funcționalitatea care a sosit cu gama iPhone 14 luna trecută - și iPadOS 16, care vine înaintea lansării de noi tablete din această săptămână.

Iată care sunt cele mai importante modificări pentru iPhone:

Biblioteci de fotografii partajate cu alți utilizatori

Această funcție permite practic ca unei familii care pleacă în vacanță, de pildă, să-și adune la un loc fotografiile realizate, într-o bibliotecă foto. Este permisă partajarea unei biblioteci foto cu până la cinci persoane care toate pot adăuga, edita sau șterge poze. De asemenea, pot fi adăugate în bibliotecă și fotografii realizate anterior, scrie SkyNews.com.

Încărcare cu energie „curată”

Iată o actualizare care s-ar putea să fie pe placul celor care susțin existența unui mediu sustenabil. Apple introduce un comutator care vă va încărca selectiv telefonul în funcție de disponibilitatea energiei electrice cu emisii mai mici de carbon.

Reprezentanții Apple susțin că timpul de încărcare va fi optimizat în funcție de momentul în care rețeaua utilizează surse de energie mai „curate”, deși inițial va funcționa doar dacă vă aflați pe teritoriul SUA.
Această nouă funcţie va fi activată în mod implicit atunci când veţi primi actualizarea. Dacă nu doriţi să faceţi acest lucru, este posibil să o dezactivaţi mergând în setări.

Fitness fără ceas

Apple oferă un serviciu de abonament de 9,99 de lire sterline pe lună numit Fitness+, care oferă sesiuni de antrenament și meditație. Până acum, aveai nevoie de un Apple Watch pentru a-l folosi efectiv - dar acum tot ce ai nevoie este în iPhone.

Deși nu veți primi același feedback în timp real fără dispozitivul purtat, cum ar fi numărul de calorii arse sau ritmul cardiac, meditația împreună cu videoclipurile de pe telefon va funcționa foarte bine.

Live-urile se schimbă

Veţi observa schimbări mari în ecranul de blocare al iPhone-ului atunci când iOS 16 a fost lansat luna trecută, printre adăugiri numărându-se activităţile live. Acestea sunt widget-uri au ca scop să ofere actualizări în timp real de la anumite aplicaţii pe ecranul blocat, în loc să trimită o serie de notificări separate. Sunt widget-uri care urmăresc să ofere actualizări în timp real de la anumite aplicații cu ecranul de blocat mai degrabă decât să trimită o serie de notificări separate.

Actualizarea de astăzi le face mai accesibile pentru aplicațiile non-Apple, așa că așteptați-vă să vedeți mai multe opțiuni de la scoruri live ale meciurilor la un widget care arată cât de aproape este șoferul Uber.

În ceea ce privește iPad-ul, funcțiile noi, cum ar fi bibliotecile de fotografii partajate, sunt aceleași, dar există unele lucruri personalizate.

Iată care sunt cele mai importante modificări pentru iPad:

Manager de scenă

Acest lucru aduce un multitasking îmbunătățit iPad-ului, făcându-l mai mult o experiență asemănătoare unui laptop. Aplicațiile pot fi redimensionate, suprapuse și mutate, la fel ca pe un desktop tradițional. Puteți conecta iPad-ul la un afișaj extern dacă aveți unul dintre modelele mai noi Air sau Pro, din nou, în același mod în care puteți face cu un laptop.

Aplicația meteo

Pare incredibil, dar în tot acest timp iPad-ul nu a avut niciodată o aplicație meteo încorporată precum iPhone. Asta se schimbă începând de astăzi.

Scriere de mână îmbunătățită

Dacă aveți un Apple Pencil, aplicația Note va încerca acum să vă îmbunătățească scrisul de mână. Dacă activați opțiunea, aplicația va face cuvintele scrise să pară mai drepte și mai ordonate.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri